17. april åpnet kompensasjonsordningen for bedrifter: – Regner med at en del trenger hjelp til å forstå regler og frister

Av

17. april åpner kompensasjonsordningen for bedrifter med stort omsetningsfall grunnet koronakrisen, og i Næringshagen regner de med at en del trenger hjelp til å forstå regler og frister.

DEL

VALDRES: Valdres Næringshage har fire lokale konsulenter som gratis svarer på spørsmål rundt ulike krisepakker og tiltak for næringsdrivende under koronautbruddet.

Lav terskel

– Hos oss er det lav terskel for å stille spørsmål. Det er et mylder av tiltak, søknadsfrister og krisepakker som rulles ut, og jeg har stor forståelse for at dette kan oppleves som en jungel å navigere i. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne ut av hva du som næringsdrivende må fokusere på for din bedrift, sier Hilde Tveiten Døvre i Valdres Næringshage.

Tilbudet om konsulenthjelp ble opprettet 27. mars og raskt utvidet, og siden oppstart har teamet mottatt cirka seksti henvendelser.

Valdres Næringshage med sparring-tilbud til korona-rammede virksomheter

– Næringsdrivende i Valdres spør om alt, men situasjonen rundt kompensasjonsordningen er det mange spørsmål knytta til. Videre er det også spørsmål rundt midler til utvikling og kompetanseheving, sier Tveiten Døvre.

De fire lokale konsulentene har bakgrunn fra bank, gründervirksomhet og offentlig sektor.

– Olav Kristian Huseby, Magne Kampen, Øivind Langseth og Rolf Bolstad er lokale ressurspersoner og kjenner næringslivet i Valdres godt. I tillegg er de skikkelig hyggelige karer, så ikke nøl med å ta kontakt, sier Tveiten Døvre.

Regionens eget hjelpeteam

Linda Mæhlum Robøle er regionrådsleder i Valdres og vil, på vegne av ordførerne i regionen, oppfordre næringsdrivende til å benytte tilbudet fra Næringshagen.

– Vi får innspill på at det kan være krevende å orientere seg om hvilke økonomiske hjelpeordninger som er etablert for næringslivet, hva de enkelte bedriftene kan søke om, og hvordan man går fram. Det er flott at vi har et eget regionalt hjelpeteam som bistår med gratis veiledning via Valdres Næringshage i denne spesielle situasjonen, sier Mæhlum Robøle.

Artikkeltags