Gå til sidens hovedinnhold

20 millioner til bredbånd i Valdres

Artikkelen er over 2 år gammel

Valdres: Søknaden til neste runde av bredbåndsutbygging i Valdres er nå innvilget. Onsdag 9. januar kom rådgiver i Oppland fylkeskommune, Dag Arne Henriksen, til Valdres natur- og kulturpark med gode nyheter.

9,4 mill. fra fylkeskommunen

Fylkeskommunen bevilger 9,4 millioner til bredbåndsutbygging i vår region. Valdreskommunene legger tilsvarende beløp i potten. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) bevilger 800.000, slik at samlet budsjett i kommende utbyggingsprosjekter er på cirka 20 millioner.

Les også

Fiber neste år i Vestre Slidre

Ikke kommersielt utbyggbare områder

Disse midlene skal gå til områder som ikke blir bygget ut av kommersielle aktører uten tilskudd. Alle områdene kommunene har søkt om i sin fellessøknad samordnet av Valdres natur- og kulturpark, og som ikke allerede er under kommersiell utbygging, er med i denne runden.

Arbeidet videre ledes av en arbeidsgruppe bestående av Kjell Berge Melbybråten, Fredrik Holte Breien og innkjøpskoordinator for valdreskommunene, Ole Torgeir Dokkebakke. Gruppen henter inn ressurspersoner ved behov og svarer til regionstyret i Valdres, ved Inger Torun Klosbøle.

Les også

Meir fiber i Øystre Slidre

Les også

Fiberutbygging i gang i Aurdal-to nye prosjekter snart klare

Les også

Stor, kommersiell fiberutbygging i Sør-Aurdal

Kommentarer til denne saken