EuroTrash

Det unge bandet EuroTrash definerer seg selv som ”generasjon safe”, og forklarer pop-punken sin slik: ”Ikke alle trenger å glorifisere dop, trygdesnylting og møkkete undikk for å være ekte.” 20. mars 2015 kom bandets første fullengder, «Live Slow, Die Old» på Oslo Ess’ eget plateselskap Hakaslepp Records, og fra før har de EP-en «Hate the Game» som ble utgitt på Astma Records i 2011.

Første smakebit fra albumet var singelen og tittelsporet «Live Slow, Die Old». Låta ble skrytt opp av brødrene Schau på Kvegpels og fått spilletid i ulike programmer på P3 og P13. EuroTrashs andre singel ”Looking for a Reason” kom 13.februar, og gjenspeiler et tvers i gjennom velprodusert og strålende debutalbum.

EuroTrash er et norsk punkrock-band, dannet på Toten i 2009 av kjernen i bandet: gitarist og vokalist Anders Nordengen, gitarist Haakon Hasli Ødegårdstuen og bassist Petter Veisten, tre greie gutter fra møblerte hjem på Mjøsas vestbredd. Siden den gang har flere av bandmedlemmene vært mye på veien – som crew for mer etablerte band som Oslo Ess, OnklP & De Fjerne Slektningene og Black Debbath. Nå har EuroTrash fått med seg Rune Marius Flåthe Farstad fra Blodig Alvor på trommer, og er klare for å endelig fokusere på sitt eget band og plata Live Slow, Die Old – som har fått legendarisk design av Remi Juliebø/Painbucket.

Debutalbumet er spilt inn i selveste Caliban Studios, mikset av Nick Terry (Turbonegro, Rumble in Rhodos, Serena Maneesh) og mastret av Ray Staff (Led Zeppelin, The Clash, Muse). Med seg på laget har de hatt med seg produsent Tomas Dahl (Caddy, Turbonegro) som har stilt opp både bak trommesettet og som musikalsk guru.

EuroTrash spiller på Trollrock lørdag 25.juli 2015.

Andre Holstad and The Saints

Hva gjør du når du våkner opp og finner ut at hele livet ditt er basert på løgner? Alt har vært et endeløst langt ritt for å tilfredsstille andre sine ønsker, men aldri dine egne. Du prøver å ta grep, men finner fort ut at det er så alt, alt for sent. Hvert eneste svømmetak trekker deg lengre og lengre ned i dypet, isteden for å føre deg oppover mot en fast og trygg grunn. Velkommen til Andre Holstad and The Saints sitt vridde univers.

Her spiller The Doors fortsatt klubbkonserter, Iggy & The Stooges er fast inventar på din lokale bar mens Lou Reed lusker i skyggene og hvisker deg sine mørkeste historier inn i de sene nattetimer. Rock n’ Roll er hovedingrediensen, og nasjonalsangen spilles alltid med rustne strenger på en skrikende elektrisk gitar.

Mandag 2 Mars 2015 var Andre Holstad and The Saints klar med sin første singel siden den kritikerroste albumdebuten Counting Backward. Med låten Tragedy møter vi en moden og reflektert tekstforfatter som uredd utleverer sine historier fra et levd liv. Tragedy viser Andre Holstad i sin nye drakt og låten gir oss en god pekepinn på soundet til det nye albumet. På Tragedy medvirker bl.a. Kjetil Grande med sitt eminente gitarspill.

Pastorsønnen Andre Holstad er oppvokst på Holmlia i Oslo. I 2012 albumdebuterte han med det kritikerroste debutalbumet Counting Backwards. Et album som viste en ung artist med et særegent og uforfalsket sound fullt av trøkk og raffinerte detaljer. Debuten var også et tydelig bevis på at rock anno det 21. århundre ikke bare er staffasje og tomme tønner, men at for Andre Holstad er rocken er et spørsmål om liv og død.

Siden albumdebuten har Andre Holstad and The Saints gjestet mang en rockeklubber i Norge. Blant annet Hulen (Bergen), John Dee, Rockefeller, Sentrum Scene, Parkteatret (Oslo) Østsia (Kristiansand) og Familien (Trondheim). De har spilt på festivaler som Hovefestivalen, Stavernfestivalen, Månefestivalen, Fest i Dalen og Norwegian Wood`s Underwood.  Høsten 2014 reiste de rundt på supportturne for OnklP og de Fjærne Slektningene, som avsluttet på rockefeller 22. Januar i år.

 

Frøder

Frøder har bergtatt mange med sin sterke, særegne stemme og hennes unike tekstforfattertalent. I punktet mellom indie og pop venter massive refrenger, de høye vetslandsfjellene og havet og der drar hun deg inn i Frøderuniverset.

Den unike artisten fra Bergen startet sin karriere med å skrive flere låter som solgte til platinum. Frøder ble først kjent via sitt CLMD samarbeid med «The Stockholm Syndrome», og opptrådte på både Spellemann og P3 Gull.

I 2014 slapp hun sine to første singler; «Speed of Sound» og «Over the Sea», som begge gikk rett inn på radiolistene. I desember ble Frøder plukket opp som en av Spotifys Spotlight Artists for 2015. «Ved 21-års alder er Frøder absolutt en av Norges største naturtalenter», sier Spotify.

Live får dere oppleve Frøder som en trio. Frøder med sin stemme og sin betrodde Abelton Push, og trommer og synth. En opplevelse man ikke må gå glipp av. Hennes nyeste singel «Keep Forever» ble sluppet den 2. februar.

Under By:larm i år gjorde Frøder to opptredener på konsertsteder fylt til randen med med et entusiastisk publikum og en forventningsfulle representanter fra norsk musikkbransje, og Frøder innfridde.

Frøder spiller på Trollrock torsdag 23. juli 2015