Gå til sidens hovedinnhold

37 smittetilfeller i november

Smittetallene fortsetter å øke i Valdres. Vang kommune fikk påvist 14 nye tilfeller lørdag til søndag. Det gir totalt 37 smittetilfeller så langt denne måneden.

VALDRES: Smittetallene har økt i de rammede kommunene i Valdres i helga. Nord-Aurdal påviste kun et tilfelle fredag ifølge tallene fra MSIS, men søndag ble det påvist fem nye tilfeller. Totalt er 39 personer bekreftet smittet de to siste ukene.

Sør-Aurdal påviste også fem nye tilfeller i helga, hvilket gir et smittetall på 11 personer de to siste ukene ifølge MSIS.

Sender varm takk

Vang kommune har vært høvelig forskånet for smitte under hele pandemien med totalt 14 tilfeller før det pågående utbruddet.

I helga ble det kjent at smitteutbruddet i all hovedsak er tilknyttet Vang mottakssenter, og at innbyggere ikke trengte å bekymre seg for villsmitte i samfunnet.

Les også

Vang kommune har fått 13 nye smittetilfelle: – Det er bebuarane på mottaket som er smitta, seier kommunedirektør Erlend Haaverstad

Kriseledelsen har i samråd med mottakssenteret og helsevesenet satt i gang tiltak for å hindre at smitten sprer seg. Mottakssenteret blir sett på som en husstand, og følger de anbefalingene som gjelder for nærkontakter i en husstand.

Kommunalsjef Guro R. Kvam forteller at det er jevnlig testing av beboerne på mottaket, og at ny smitte blir fanget opp raskt.

De som tester negativt kan delta i skole, barnehage og andre aktiviteter. Ved behov for ytterligere tiltak, blir dette kommunisert direkte til de det gjelder.

– Mange utfører i disse dager en enorm innsats til beste for de som er rammet av smitteutbruddet i Vang, og for å hindre at smitten sprer seg. Ordføreren ønsker å sende en varm takk til alle, heter det på kommunens hjemmesider.

Indikasjon på opphav

Kommunalsjefen sier videre at kommunen har en indikasjon på at smitten i hovedsak er tilknyttet utbruddet i Nord-Aurdal, men at en allikevel ikke kan være sikker.

Kommentarer til denne saken