VESTRE SLIDRE: – Det dreier seg om 39 hytter som har mista strømmen. Det er sendt ut varsel til alle berørte kunder, og vi følger opp med nytt varsel når vi har et anslag på omtrentlig rettetid. Vi har mannskap på veg opp til stedet, opplyser prosjektingeniør og overordna vakt, Espen Sørlie ved, Valdres Energi Nett like etter klokka 13.00.

Vil ta noe tid

– Vi har vært i kontakt med noen oppe der – trolig har noen vært bortpå den ene linja, slik at noen sikringer har røket, så mest sannsynlig må en ny kabel strekkes opp, fortsetter han.

Seinere på ettermiddagen meldes det om at feilrettinga i området er godt i gang, men vil ta noe tid og er antatt være ferdig til omkring klokka 17.00. Strømbruddet berører på tidspunktet 18 nettkunder, som er varsla per SMS.

– Er i beredskap

Montørene i Valdres Energi Nett har hatt nok å henge fingrene i de siste dagene med flere trefall og feilrettinger som følge av uvær i helga.

– Vi har merka lyn og vindkasta godt og er i beredskap, men kommer forhåpentligvis ikke til å få det like travelt som vi hadde det på lørdag med det første, avslutter Sørlie.

Strømbrudd mellom Leira og Vestringsbygda