(GLÅMDALEN/ØSTLENDINGEN): Etter tre utrykninger til det som viste seg å være dødsulykker, retter politiet i Innlandet en bønn til alle som ferdes i trafikken på sin Facebook-side:

– Kjør forsiktig, vis hensyn og beregn god tid.

Tre dødsulykker på tre dager

Mandag omkom en mann fra Åsnes på Arneberg i morgentimene.

Bilen han satt i kolliderte med et vogntog på riksvei 2 – i Austadkrysset ved avkjøringen til Hofvegen. Han ble sittende fastklemt og døde på stedet.

Tirsdag formiddag omkom en kvinne i 20-årene fra Hedmark da bilen hun kjørte kolliderte med et vogntog på riksveg 4 ved Gjøvik.

Politiadvokat Trine Hanssen bekreftet til OA at personbilen kom over i motgående kjørefelt hvor lastebilen kom kjørende og at det tydet på at det var en ulykke.

– Vi vet at det var glatt på stedet, opplyste hun til avisa.

Onsdag ettermiddag kolliderte en lastebil og en personbil ved Rustad i Elverum.

Like etter klokken 17.00 kunne politiet bekrefte at føreren av personbilen hadde omkommet.

Alle har kollidert med vogntog

– Tre personer har omkommet i trafikken i Innlandet de tre siste dagene – vi har ingen å miste, skriver Politiet i Innlandet på Facebook torsdag.

– Det har vært flere alvorlige ulykker i Innlandet den siste tiden. Det er svært krevende kjøreforhold, og svært glatte veier flere steder i distriktet nå. Kjør forsiktig, vis hensyn og beregn god tid.

I alle de tre ulykkene har føreren i personbilen omkommet i en kollisjon med vogntog.

Flere har skrevet i kommentarfeltet. Noen peker på salting, andre at dekkene til vogntog i enda sterkere grad bør kontrolleres på grensa.

Andre oppfordrer, som politiet, førere til å ta hensyn til forholdene og være bevisst på farene. En viser også til at undersøkelser viser at den mest vanlige årsaken til ulykker mellom vogntog og personbil, er at personbilen kommer over i feil kjørebane, men at konsekvensene for personbilen blir svært alvorlige på grunn av vogntogenes størrelse og vekt.

Kaotisk døgn

Etter vinterens første snøfall natt til tirsdag har det vært kaotiske døgn på vegene i Innlandet.

Tirsdag hadde politiet fått over 50 trafikkmeldinger, onsdag var antallet over 70.

I tillegg til at både riksveg 3 og omkjøringsvegen fylkesveg 235 på østsiden av Glomma var stengt i flere timer onsdag kveld, måtte Trysilvegen holdes stengt i ti timer natt til torsdag.

Grunnen til det var et vogntog som måtte berges etter å ha veltet ved avkjøringen til Grøndalen onsdag formiddag.