Gå til sidens hovedinnhold

Alle ansatte testet negativt – krysser fingrene for at smitten ikke har spredd seg: – Det er det som er viktig nå!

Innehaver Øner Øzturk har fått gode nyheter. Alle de 13 ansatte som var på jobb på Tasty House i helga har testet negativt for koronaviruset, etter at flere smittede personer gjestet restauranten lørdag og søndag.

FAGERNES: Etter helga har seks personer som besøkte restauranten til flere ulike tidspunkter den 15. og 16. mai fått påvist koronaviruset.

Kommuneoverlege Per Einar Jahr gikk tirsdag ut med en oppfordring til alle som hadde besøkt restauranten i Fagernes i tidsrommet mellom klokka 18 og stengetid begge dagene, om å ta kontakt med koronatelefonen og bli testet.

Blant dem som måtte testes var Øner Øzturk og hans ansatte.

– Alle ansatte har tatt tester, og absolutt alle var negative. Det er veldig, veldig bra, sier Øzturk, som forteller at en ny runde med testing venter i slutten av uka.

Uskyldig part

Kommuneoverlege Jahr presiserer at smitten er brakt inn – og ikke har oppstått i restauranten. Det er heller ikke ansatte som har brakt den inn.

– Tasty House er sånn sett en uskyldig part i dette. Det er smittede personer som har gjestet restauranten som har brakt smitten inn, understreker Jahr.

Han sier dette i prinsippet kan skje hvilken som helst virksomhet, noe vi tidligere også har sett eksempler på ved blant annet Fonsdbu, Syndinstøga og Eiksenteret.

Les også

Tasty House stengt etter besøk av flere koronasmittede

Nye tester søndag

Kommuneoverlegen har signalisert at Tasty House kan åpne igjen dersom det er ansatte som ikke jobbet i helga, som ikke er i karantene, som kan drifte.

Kan det bli aktuelt?

– Vi må ta nye tester på søndag, og må vente til svaret på test nummer to er klart før vi kan åpne igjen. Det var 13 ansatte som jobbet både lørdag og søndag, og kun to som ikke var på jobb. Derfor kan vi ikke åpne igjen før etter at testene er klare, sier Øner Øzturk.

Tasty House-eieren sier de også vil vente med åpning til de har tatt en ny og grundig gjennomgang av rutiner og smittevern.

– Vi har selvsagt gått gjennom alle rutiner og smittevern nøye før, men vi vil gjøre det enda en gang. Og vi kommer til å gjøre en rens av restauranten før vi åpner igjen, slik at det er trygt for alle å komme tilbake, presiserer han.

– Vi vil også gjennomføre gjenåpningen i tett dialog med kommuneoverlegen, sier Øzturk.

– Helse det viktigste

Til tross for at restauranten nå må holde stengt, kort tid etter en etterlengtet gjenåpning i nye lokaler på Skiferplassen, er Øner Øzturk ved godt mot.

Les også

Fredag gjenåpner Tasty House – har styrket tilbudet med en nedlagt konkurrent

– Vi har hatt en veldig, veldig god åpning. Det har vært uventet mye trafikk, og vi er veldig fornøyde, sier Øzturk, som nå har fått et ufrivillig pusterom på grunn av midlertidig nedstenging.

– Det er litt uheldig, men jeg tenker at denne situasjonen her er noe alle vil kunne oppleve. Det som er det viktigste nå, er at vi håper det går bra med dem som er smittet, og at det ikke har spredt seg videre. Det viktigste for oss er helsa, ikke at vi er stengt. Det er selvfølgelig dumt, men det aller viktigste er at det går bra med helsa til andre, presiserer Øzturk.

Roser helsevesenet

Øzturk forteller at også de ansatte tar situasjonen med fatning.

– Det var nok noen som ble litt redde i starten, men alle tok kontakt med legesenteret med en gang og fikk tatt tester, forteller restauranteieren.

Han roser også helsevesenet i kommunen for god oppfølging.

– Jeg syns at Fagernes legesenter og kommuneoverlegen gjør en utrolig god jobb. Vi har hatt veldig god dialog med dem, og respekterer alle tiltak derfra, sier Øzturk, som forteller at det gikk fort i svingene da beskjeden om smitte kom.

– Vi stengte ned restauranten innen det var gått et kvarter, mens det var kunder inne.

Nå venter Øner Øzturk og resten av Tasty House-gjengen tålmodig- og håper på at de snart kan gjenåpne, og krysser de fingrene for at smitten ikke har spredd seg.

– Det er det som er viktig nå!

Les også

Ett nytt smittetilfelle i Nord-Aurdal. Totalt seks er smittet. Men, nå kan to barnehager åpne igjen

Les også

Mange har meldt seg til testing etter smittetilfellene på Tasty House

Les også

Elev ved Etnedal skule registrert som nærkontakt – et klassetrinn og flere andre personer satt i ventekarantene

Kommentarer til denne saken