Gå til sidens hovedinnhold

Alle elevene på 2. og 5. trinn samt hele Røn barnehage i ventekarantene – i tillegg er 30 nærkontakter satt i karantene og ventekarantene

Som følge av covid-19-tilfellet i Gjensidigegården på Fagernes er det flere nærkontakter i Vestre Slidre. Disse er nå satt i karantene og skal testes.

Slidre: Situasjonen er foreløpig uavklart, men aktuelle personer blir tirsdag ettermiddag og kveld kontaktet for testing. Det er hektisk aktivitet i Vestre Slidre tirsdag kveld, og man tar tilfellet dønn seriøst. Barn ble hentet fra kulturskolen før tida og all aktivitet på kulturhuset er stengt ned.

Karantene og ventekarantene

– Situasjonen medfører også at Røn barnehage og 2. og 5. trinn ved Vestre Slidre skule settes i ventekarantene. All aktivitet i kulturhuset avlyses også tirsdag 16. mars, sier kommunedirektør i kommunen, Martin Sæbu.

Med tanke på at dette utbruddet er av den svært smittsomme typen, det muterte britiske covid-19-viruset, så settes svært mange i karantene og såkalt ventekarantene. Ventekarantenen omfatter de som er i samme husstand som en som har vært i nærkontakt med en smittet, og gjøres for å hindre videre smitte. Mens vanlig karantene oppheves etter ti dager, kan ventekarantenen oppheves så fort den som er i karantene har testet og fått negativt utslag på den første prøva.

Ytterligere 30 personer i karantene

Kommuneoverlege i Vestre Slidre, Siw Odden Fosheim, har hatt en travel tirsdag.

– Cirka 30 personer er i karantene eller ventekarantene, i tillegg til alle elevene på 2. trinn, 5. trinn og barna som til daglig går i Røn barnehage. Det er omtrent halvparten av de 30 som er i ventekarantene, sier Odden Fosheim.

– På grunn av at dette dreier seg om det muterte britiske viruset, så går vi også så langt at vi setter nærkontakter til nærkontaktene i karantene.

– Hvor mange er allerede testet tirsdag?

– Vi har rukket å teste ganske mange tirsdag, og vi fortsetter å teste hyppig onsdag, fortsetter kommuneoverlege Siw Odden Fosheim.

Kommentarer til denne saken