Gå til sidens hovedinnhold

Prøvespill for Strømsgodset

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Rosendal Nyhagen spilte hele kampen for Valdres FK på søndag. Mandagen brukte han til å lade batteriene. I går gjennomførte han en rolig balløkt på Blåbærmyra. I dag skal han trene med Strømsgodset.

Kjempemulighet

På telefon fra Sandvika, sier Andreas følgende om forventningene:

- Dette blir spennende. Jeg ser for meg et seriøst opplegg. Uansett om det lykkes eller ikke, så er det en kjempemulighet. Denne erfaringen kan brukes som læring for videre utvikling.

Håper å prestere

Erfaringene fra Valdres Fotballklubb, er med på å forberede han på kommende situasjon. Han er jo vant med å prestere hver helg, og er ofte oppi lignende situasjoner. Treningsuka hos Strømsgodset blir noe av det største han har opplevd så langt i fotballkarrieren.

Andreas har vært i kontakt med Haakon Lunov, spillerutvikler i Strømsgodset. Lunov var førstelagstrener under Ronny Deilas periode i den skotske fotballklubben, Celtic.

- Jeg kjenner litt på nervene, fordi jeg vet at jeg må prestere. For å få et konkret tilbud, så må jeg prestere på et høyt nivå. Allikevel er det en vinn-vinn situasjon, forklarer den spennende unggutten.

Nye ansikt

Andres har ingen kjennskaper til andre spillere i klubben, så han kommer garantert til å se mange nye fjes på treningene. Han har ikke fått oppgitt hvilke lag han skal trene med.

Han skal få mer informasjon på dagens økt, som begynner klokken 16.30. Han skal trene en økt i dag, i morgen og fredag. Neste uke skal han også trene med Drammens-laget, men detaljene rundt dette har han ikke fått.

Samtaler

Han er tiltenkt posisjonene venstreback og høyre kant. Dette er kjente roller for unggutten.

I første samtale med Strømsgodset, la Nyhagen frem tankene om studier i Oslo. Strømsgodset er kjent med denne løsningen for andre spillere, og stilte seg positive til studieplanene.

Dersom han blir tilbudt kontrakt, kan det derfor være aktuelt at Andreas pendler fra Oslo til Drammen på høsten.

I natt skal han bo sammen med far og bror. Fra i morgen skal han bo i en spillerbolig.

Kommentarer til denne saken