Gå til sidens hovedinnhold

Anneks brant ned. Brannen spredde seg til hytta ved siden av, men er nå slukket

Politiet meldte om en brann i Vestre Slidre klokken 21.21 tirsdag kveld. Brannmannskaper kom frem snaut 20 minutter senere.

– Vi har 15 mannskaper fra både Ryfoss/Røn og Grindheim på plass nå. Blant annet en tankbil. Vi fryktet det kunne bli behov for mye vann. Selv er jeg underveis, sier Jan Rustøe i Valdres Brannvesen klokken 2220. Han var da på vei til stedet selv. Han er glad for at mannskapene kom på plass så raskt, og kunne redde selve hytta.

– Meldingen var at det hadde oppstått brann i et anneks, og at dette hadde brent ned. Det viste seg å stemme. Annekset var nedbrent da vi kom frem. Det var flere gassflasker i annekset som vi måtte ta hensyn til. Heldigvis sto annekset nede i en forsenkning i forhold til hytta. Våre folk kunne jobbe med å slokke brannen i hytta, forteller Rustøe.

Operasjonsleder Øyvind Bakken i politiet forteller at hytta med anneks ligger i Gammelstølhaugen i Vestre Slidre, bare noen hundre meter fra kommunegrensen til Vang. Det var to voksne og et barn i hytta. De var ute da det brant, og har ikke fått i seg røyk. Brannen i hytta var utvendig, og er nå slukket.

–Vi har fått opplyst at det ikke er tegn til skader inne i hytta, forteller Bakken.

– Hytta har fått knust et vindu som vender ut mot annekset og noen vindskier er skadet. Men ellers har dette gått veldig bra, vi har fått skummet ned hytta utvendig og har full kontroll, sier Jan Rustøe.

Klokken 23 opplyser Rustøe at de tankbilen er sendt hjem, mannskapene fra Røn er i ferd med å bli sendt hjem, mens de fra Ryfoss blir igjen for å kontrollere at ikke brannen blusser opp igjen.

– Dette gikk etter forholdene veldig bra. Det er godt å se at hytta står like godt, sier Jan Rustøe. Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til andre hytter i området.

Kommentarer til denne saken