Gå til sidens hovedinnhold

Opplev tredagers cruise på Yangtse

Artikkelen er over 3 år gammel

15. oktober er det avreise på avisas lesertur til Kina, fra Norge med Finnair, via Helsinki.

Kina: Ankomsten i megabyen Chongqing er tidlig morgen neste dag, siden tidsforskjellen er pluss seks timer. Reiseruta på denne turen er ganske annerledes enn i fjor og turen varer i 13 dager. I Chongqing, som har mer enn 30 millioner innbyggere, har du litt tid på egen hånd før det blir en liten bysightseeing. Vi gjør oss deretter klare for ombordstigning på cruiseskipet, som kaster loss om kvelden.

Elver

Første dag på båten blir det besøk til Shibaozhai med den imponerende tre-pagodaen. Shibao er en ni-etasjers pagode bygget oppover en 200 meter høy loddrett klippe, og det er mulig å gå trappene opp for å komme til et tempel på toppen – også kalt «Perlen av Yangtze». Neste dag seiler vi gjennom Qutang- og Wu-kløftene. Førstnevnte er kjent som den mest dramatiske og smaleste. Wu-kløften har 12 unike topper. Videre blir det utflukt til Shennong-elven, der det benyttes en liten ferge eller til Daning-elven. Tilbake på «moderskipet» seiler vi gjennom de enorme slusene som er bygget i forbindelse med oppdemmingen av Yangtze. Navnet på demningen er De tre kløfter. Siste cruisedag er det mulig å se nærmere på verdens største damanlegg og kraftverk i egne, spesialdesignede båter.

Hurtigtog

For mange er kanskje terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til keiser Qin Shihuang hovedmålet med reisen, som ligger i byen Xian dit vi reiser etter cruiset. Deretter er det klart for avgang med hurtigtog til Pingyao, en sjarmerende by i Shanxiprovinsen, som med sin gamle bebyggelse innenfor bymurene nå står på Unescos verdensarvliste.

Beijing

Første dag i hovedstaden Beijing blir det en rolig morgentur langs Tonghui-elva, hvor vi ser på folkelivet. Vi fortsetter til Central Business District for en titt på China World Trade Center, CCTV-huset og andre spektakulære høyhus i området (særlig det nye og høyeste som ennå er under bygging). På denne turen er reisebyråeieren Rush, kjent fra boka «Høyhastighetslandet», vår eksklusive omviser. Dette punktet på programmet er helt spesielt og falt i særdeles god jord hos deltakerne på fjorårets lesertur. I Beijing får vi ellers se Himmelens tempel, høyden i Jingshan-parken som gir et fabelaktig utsyn over takene i keiserpalasset og Den forbudte by. Området rundt innsjøen Hou Hai er sjarmerende og populært. Vi spaserer også en tur i hutongene.

Mange severdigheter

Den himmelske freds plass med omkringliggende bygg, omvisning i keiserpalasset Den forbudte by, OL-parken og Sommerpalasset er også blant severdighetene. Siste dag blir det besøk på Mutianyu og Den kinesiske mur, før det hele avsluttes med spektakulært akrobat-show. Reiseleder på turen er som sist Morten Stensby fra Fagernes, som har vært reiseleder på mange turer til Kina. Det er reisebyrået KinaReiser i Oslo som er praktisk tilrettelegger av turen, i samarbeid med Rush i Beijing og reiselederen.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til KinaReiser eller til reiselederen. Selv om det er cirka fire måneder til avreise, lønner det seg nok å være tidlig ute med påmeldingen.

Kommentarer til denne saken