– Antallet fordeler seg slik utover kommunene: Sør-Aurdal 74, Etnedal 31, Nord-Aurdal 333, Øystre Slidre 209, Vestre Slidre 66, Vang 72., forteller Pernille Storødegård i NAV

Disse bransjene sliter mest

Hovedtyngden av permitterte finner vi innen reiseliv/hotell, mat/service og varehandel. Transport og bygg/anlegg er også noe rammet. Så langt har 42 bedrifter i Valdres meldt inn permitteringer til NAV Valdres. Bedriftene er pålagt å varsle NAV om permitteringer når de har 10 ansatte eller flere, men vi ser at flere bedrifter med færre ansatte også har informert NAV.

Trenger du arbeidskraft?

Mangler du arbeidskraft på grunn av koronasituasjonen? Finn de kandidatene du trenger ved å benytte deg av www.arbeidsplassen.no, logg deg inn med din bank ID og søk etter kandidater. Filtrer etter arbeidssted og kompetanse/erfaring. Du vil få opp deres CVer og kan ta direkte kontakt med dem. Du kan også opprette en stillingsannonse når du først er logget inn.

Fortsatt stengt

NAV Valdres er stengt for fysisk oppmøte, men vi har opprettet egne telefonnummer for arbeidsgivere, og for brukere som er i behov av nødhjelp. Vi oppfordrer de som har spørsmål å gå inn på nav.no/korona, der finner man til enhver tid oppdatert informasjon. Alternativt kan man kommunisere med oss digitalt på nav.no/ditt nav, eller ringe 5555 3333. Man må påregne ventetid på telefon i disse dager.

Kan bli behov

– Flere bransjer kan etter hvert få behov for arbeidskraft, eksempelvis helse/omsorg, landbruk, transport og matvarehandel. NAV er derfor opptatt av at alle permitterte registrerer sin cv. På den måten kan potensielle arbeidsgivere finne deg, sier Pernille Storødegård.