BEITOSTØLEN: – I første rekke åpner vi for utleie av hytter og leiligheter som er mest trygt. Her har vi 220 enheter. Ved skoleslutt 19. juni, så åpner vi Bergo hotell som har 30 rom, og fra 10. juli, fellesferien, så åpner Radisson med 130 rom, opplyser direktør Atle Hovi.

Gradvis tilbake i jobb

Han legger til at de permitterte vil gradvis komme tilbake i jobb. To er nå i gang med å klargjøre sommerparken som vil åpne 20. juni. Den inneholder to heiser, bob-bane, olabil-banen, som er den eneste av sitt slag i Norge, samt gummibåter for 2-12 år og trampoline.

Alt for å hindre smitte

– Vi har nøye gått gjennom alle rutiner for å hindre smitte og vite at alt er trygt. Det blir plexiglass ved respepsjon, alt blir nøye rengjort for hver gang og vi har den avstanden som kreves i sommerparken. Når det gjelder rom, hytter og leiligheter så har vi etablert gode rutiner for renhold og matservering for å hindre smitte og gjøre dette trygt, forteller Atle Hovi.

Ny trend i bestillinger

Han ser nå en ny trend i bestilling av hytter og leiligheter. De som før tok en uke i syden bestiller nå en base for ei uke. De ønsker å bruke område for turer og utflukter.

Kjempesommer

– Vi antar at dette kommer til å bli en kjempesommer. Ved at folk ikke kan reise utenlands, så bestiller folk nå ferie i Norge. Veldig mange vil til fjells, forteller Atle Hovi.

Han antar derfor at det kommer til å bli tidenes sommer.

– Krisepakka hjalp oss ut av den verste krisa. Mens vi før måtte betale i 15 dager for folk som ble permittert, så betalte vi nå kun i to dager. Dermed sparte vi 1,3 millioner kroner.

Lært mye

Hva har så direktøren lært av koronakrisa?

– Vi har lært å kutte kostnader og være fleksible. Verden er hele tiden i endring og vi må tilpasse oss. Vi har også lært oss til å tviholde på følgende setning: Dette skal vi klare!