Gå til sidens hovedinnhold

Årgangstreff til nytte og hygge

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 25. november hadde Sør-Aurdal kommune invitert til årgangstreff i Hedalen. Navnet «Årgangstreff» var valgt fordi dette opprinnelig var ment som ei samling for de som er født i 1944. Tips om at dette kunne være nyttig for flere, dukket snart opp, og dermed ble målgruppa utvidet til alle med fødselsår 1954 eller tidligere.

Mellom 25 og 30 personer var samlet på Kroken da folkehelsekoordinator Mirian Øyhus Mikkelsgard ønsket velkommen. Etterpå ble det servert kaffe og te. Programmet varte fra kl. 10 til 15, og med traktering tre ganger var også den delen av våre behov vel ivaretatt.

Første kvinne ut til å orientere var daglig leder for Frivilligsentralen i Sør-Aurdal, Ester Kulterud. I Hedalen har Frivilligentralen tilbud på Hedalsheimen hver onsdag fra kl. 11–15. Kontoret er på Bagn, og sentralen er på kommunens heimeside på internett plassert i gruppa: kultur, idrett og fritid.-Regelmessig fysisk aktivitet er en universalmedisin, leser vi på et ark vi fikk utdelt. Anbefalt mengde med moderat intensitet er 150 minutter per uke. Hvis intensiteten er høy, kan man gå ned til 75 minutter. Denne tida kan deles opp i flere økter, og det skal visstnok aldri være for seint å begynne.

Etter lunsj ble ordet gitt til Vidar fra Branntjenesten i Valdres. Hovedbudskapet hans handlet om forebyggende arbeid: Røykvarslere, brannteppe, brannslokkingsapparat og komfyrvakt, som slår av strømmen i tilfelle man skulle bli fraværende lengre tid enn planlagt. Røykvarslerens dag er 1. desember, men det er lov å skifte batteri på andre dager, bare det blir gjort minst en gang i året. Og sist, men ikke minst. Skulle uhellet være ute, og man forhåpentligvis er varslet, bør rømningsvegene helst ikke være ikke være blokkert.

Kommentarer til denne saken