Gå til sidens hovedinnhold

Asfaltering i gang igjen på fv. 33 Tonsåsen fra mandag

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkeskommunen har kontrakter med entreprenører som kan hjelpe til, slik at fylkesveg 33 på Tonsåsen og Bjørgo kan fullføres i høst. Arbeidet med asfaltering starter allerede mandag 10. august, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

TONSÅSEN: Anleggsarbeidet på fv. 33 i Valdres har stått stille siden 13. juli, da entreprenørfirmaet som hadde kontrakt med Innlandet fylkeskommune, Contexo AS, gikk ut i ferie. Den 29. juli hevet firmaet kontrakten det hadde inngått med fylkeskommunen.

Ifølge kontrakten skulle arbeidet med å utbedre 10 km av fylkesveg 33 på Tonsåsen og 1 km på Bjørgo ha vært ferdig 1. juli.

Les også

Anleggsarbeidet på fv. 33 Tonsåsen kommer ikke i gang igjen-entreprenøren har hevet kontrakten

Viktig å få asfaltert vegen

– Av hensyn til trafikantene er det viktig å få fullført arbeidet med asfaltering og montering av rekkverk så raskt som mulig, sier seksjonssjef Lars Alhaug i Innlandet fylkeskommune.

– Selv om vi har hatt kort tid på oss, etter at entreprenøren hevet kontrakten, ser det ut til at vi skal klare å fullføre arbeidene med selve kjørebanen tidlig i september.

Arbeidet med å få ferdig kjørebanen vil bli utført av entreprenører som fylkeskommunen tidligere har inngått kontrakter med i dette området.

Torsdag 6. august starter arbeidet med å høvle og forberede strekningen på Bjørgo for asfaltering. På denne strekningen trengs det to lag med asfalt, mens det på Tonsåsen mangler ett lag.

Les også

Contexo om vegen i Tonsåsen: – Fylket har misleghalde sine betalingsforpliktelser

Asfaltering fra mandag

Mandag 10. august starter arbeidet med å legge asfalt. Det blir asfaltering både på Tonsåsen og Bjørgo fra uka som kommer. Arbeidet vil foregå på én og én strekning.

Trafikken vil bli ledet med ledebil forbi strekningen der asfalt-arbeidet foregår. Trafikantene må være forberedt på litt venting. Når arbeidet med asfaltering og montering av rekkverk er ferdig, vil vegen bli merket opp.

Les også

Riseng: - Må forhalde oss til at kontrakten er sagt opp

Les også

Anleggsarbeidet på Tonsåsen: Mandag 3. august var Contexo sine maskiner fortsatt parkert

Kommentarer til denne saken