Gå til sidens hovedinnhold

Åtte lam og ni del­ta­ka­rar på par­te­rings­kurs i Vang

Artikkelen er over 1 år gammel

Ni del­ta­ka­rar lær­te seg å for­vand­le eit lam til for­nuf­ti­ge de­lar for både kvar­dags­mid­dag og fest un­der par­te­rings­kurs i Vang ons­dag.

Vang: – Så fort ein har lært seg dei vik­ti­gas­te de­la­ne av dy­ret er det ik­kje noko ho­kus­po­kus å skjere ned eit lam. Ein lyt ten­ke litt på kva for mat ein vil ende opp med og så leg­gje opp skje­rin­ga et­ter det, inn­leia kurs­hal­dar Leif So­lems­li kvel­den med.

På bei­te ved He­lin

Han har skjært kjøt for lo­ka­le je­ge­rar og bøn­der i ein manns­al­der og var på plass i sku­le­kjøk­ke­net på Vbu ons­dag for å over­fø­re noko av kunn­ska­pen sin. Lam­ma var dess­utan frå be­set­nin­gen til so­nen Jon Hel­ge So­lems­li og had­de vore på bei­te om­rå­det ved He­lin den­ne som­ma­ren.

På tre ti­mar var del­ta­ka­ra­ne fer­di­ge med ned­skje­ring, pak­king og merk­ing og si så måte budd til å kjø­pe kjøt rett frå bon­de el­ler je­ger ved nes­te høve.

In­no­vang­sjon SA had­de teke ini­ti­a­tiv til kur­set for å auke fo­ku­set på dei lett til­gjen­ge­leg og kli­ma­smar­te kjøt­res­sur­sa­ne i Vang og Vald­res. Eit tema som dess­utan har fått flei­re opp­slag den sis­te veka.

Kommentarer til denne saken