Stjerneartister klare for publikum

Klare: Eivind Ringmark, Ragnhild Hemsing, Henning Kraggerud, Dana Zemtsov, Eldbjørg Hemsing, Stephan Koncz og Alexey Stadler er klare til å gi publikum gode musikalske øyeblikk. Her under øvelse i Aurdal kirke tirsdag. (foto: Lisa Fosse)

Klare: Eivind Ringmark, Ragnhild Hemsing, Henning Kraggerud, Dana Zemtsov, Eldbjørg Hemsing, Stephan Koncz og Alexey Stadler er klare til å gi publikum gode musikalske øyeblikk. Her under øvelse i Aurdal kirke tirsdag. (foto: Lisa Fosse)

Artikkelen er over 1 år gammel

Aldri har festivalen vært større. Aldri har de forhåndssolgt så mange billetter. Flere konserter er allerede utsolgt.

DEL


Valdres: – Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Artistene har vært her siden mandag, og vi har hatt fine øvelser. Dette blir gøy, sier kunstnerisk leder Eldbjørg Hemsing til avisa.

Det er ei lita pause mellom alle øvelsene nå like før det braker løs.

Hun vil ikke trekke fram enkelte arrangementer. Hun gleder seg til alt og skal delta på nesten alle konsertene.

– Vi har funnet et bra konsept ved at festivalen starter onsdag. Vi er en flott gjeng med artister som er klare til å gi alt, sier Eldbjørg Hemsing.


Musikalske øyeblikk

Søster Ragnhild Hemsing forteller at det er en hyggelig og god stemning blant alle nå like før.

–Vi har en fin ramme rundt festivalen, og vi håper at publikum får oppleve fine musikalske øyeblikk, sier festivalsjefen.

Administrator Mia Dahl Meidell Haaland opplyser at det allerede er forhåndssolgt 950 billetter, som er mer enn totalsalget i fjor


16 konserter

I år er festivalen utvidet med to dager, fra onsdag til søndag. Den inneholder i alt 16 arrangementer som spenner vidt fra familiekonserter, musikk med smak, foredrag og kirkekonserter. Repertoaret spenner også vidt fra samiske spor til Romantikkens idé, som er tema under åpninga der Mona Levin holder tale.

Av artister som festivalen er glade for å presentere, foruten søstrene, er blant andre Alexey Stadler russisk cellist, Stephan Koncz fra Berlin og sangeren Adrian Angelico, i tillegg til Henning Kraggerud og Eivind Holtsmark Ringstad som også gjestet festivalen i fjor.


For sjette gang

Det er sjette gangen at Hemsing-festivalen arrangeres.

Og allerede før den starter, så er flere konserter utsolgt. Det er fortsatt mulig å få billetter.

Men da bør folk raske på.

Nythun høgfjellshotell er festivalhotell gjennom alle dagene.

Onsdag kveld startet festivalen med arrangement kalt Smak av toner der publikum fikk servert en fire retters middag av ypperste kvalitet med lokale råvarer.

Mellom rettene fikk spilte de fleste av artistene utsøkte toner.

Toastmaster for kvelden var pianist Tor Espen Aspaas.


Artikkeltags