Fakkeltog på Aurdalsåsen

Ny rekord: Mange mente at det var ny rekord, og telleapparatet sa nesten 1000 stykker.

Ny rekord: Mange mente at det var ny rekord, og telleapparatet sa nesten 1000 stykker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aurdal Fjellparks Marit Akervold har hver nyttårsaften siden millenniumsskiftet arrangert fakkeltog og vardebrenning på Aurdalsåsen.

DEL

Aurdalsåsen: Fakkeltog og Vardebrenning nyttårsaften har blitt en tradisjon og er alltid en fantastisk opplevelse. Fakkeltoget starter i vegkrysset mellom Danebu Kongsgaard og Aurdal Fjellpark, helt opp til Solnedgangen ved Aurdal Fjellpark.

Der ble det vardebrenning presis klokka 17.00, og servering av gløgg, levert av Danebu Kongsgaard. Deretter ble det noe man kan kalle lett underholdning.

Appell av Knut Nes

Årets tale, eller appell om du vil, ble holdt av Knut Nes, hytteeier på Aurdalsåsen og leder i Valdres Hytteforum. Kunstnerisk innslag som sang var det 17 år gamle Espen Austdal fra Øystre Slidre som sto for.

Avslutningsvis ble "Deilig er Jorden" sunget av alle som var til stede.

– For de mange hundretalls som deltar er dette en stor opplevelse, både for store og små. Marit Akervold og Aurdal Fjellpark er ansvarlig for dette fantastiske arrangementet, som får større og større oppslutning for hvert år som går, sier en begeistret hytteboer Olav André Melan.

Foto:

I underkant av 1000 stykker

Utplassert tellekorps registrerte i underkant av 1000 deltakere under årets fakkeltog, noe som muligens kan være ny rekord. For hyttefolket på åsen har dette blitt en fast og naturlig programpost under nyttårsfeiringen i fjellheimen.

Fakkeltoget er et samarbeid, der både Valdres Alpinsenter og Danebu Kongsgaard bidrar og støtter Marit Akervold ved Aurdal Fjellpark.

Foto:

Artikkeltags