Tyra og Bella var borte fem dager på fjellet

Aurdalsåsen.

Aurdalsåsen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Funnet takket være gode hjelpere

DEL

Aurdal: Tirsdag meldte politiet at to hunder kom til rette til eieren sin i Aurdal, etter at de hadde vært borte fem dager på fjellet. I meldinga står det at de to hundene var tynne og slitne, men ble gjenforent med en glad eier.

På Facebooksiden "Dyr savnet/funnet i Valdres" er det en lykkelig hundeeier Rolf D.Malm som takker alle som har bidratt til å finne hundene hans. Han skriver:

"Hei, alle mine gode hjelpere! Som dere sikkert vet ble Tyra og Bella funnet idag ca. kl 10:00, etter nøyaktig 5 døgn på " rømmen". Att jeg er blitt bønnhørt siden igår er jeg sikker på, da jeg trodde alt håp var ute. Her er dagens hending: Dro opp på Aurdalsåsen tidlig idag morges for å ordne noen småting, sammen med en god venn. Etter en tid høres bjeffing langt unna, javel tenkte vi begge, det var merkelig, det er jo ikke folk på hyttene nå , i midt uken er det stille som graven her oppe. Etter en stund opphører bjeffingen og vi tenker att ok. det var falsk alarm, jeg plystrer høyt mange ganger, men til ingen nytte.

Etter noen minutter ringer mobilen ( takk for att noen fant opp den ) . En hytteeier ringer og spør om det kan være mine hunder han har sett rundt hytten sin? Ja jo det er mulig svarer jeg, ja de er her nå får jeg til tilsvar. Jeg tenkte " hold your horses" , vi kastet oss inn i bilen og kjørte bort til stedet. Der stod hytteeiern og pekte innover vegen. Eureka! Der stod Tyra og lurte på hva som skjer. Etter forsiktig lokking kom hun mot meg, det var som julaften x 5. Hun bare var helt stille og koste mykt. Så var det å få tak i Bella, etter endel lokking og plystring, ser jeg Bella komme fram, hun har gjemt seg inne i en liten bjørke skog, stille kommer hun fremmover mot meg, med den typiske gjeterhund måten,flat langs bakken med ørene søkende. Endelig !!! Undere skjer!

Tilbake til heimen : da vi endelig kom hjem var det to meget slitne hunder som bare " besvimte" på sine favorittplasser, de fikk bittelitt mat som gled ned fort, jeg regner med att de ikke har spist på 5 døgn, så de må gradvis tilføres mat igjen. Noe som er merkelig vil jeg fortelle om, når jeg nu koser med Tyra og Bella så "gråter" Bella som ett lite barn, hun ligger og ser på meg med sine uutgrunnelige øyne. Det er rett og slett noe magisk med den lille jenta! Det gjenstår å fortelle att hytteeieren som ringte meg har et viltkamera montert på hytteveggen, på dette er det tatt opp bilder av hundene over flere dager ! Han har selv en Canadian Toller hanhund, kan det være att de har hold seg i nærheten pga lukten fra han, selv om han ikke var der fysisk?Ja, ikke vet jeg,det er så mye som jeg lurer på ! Tusen takk til dere alle der ute for deres engasjement, med trøst og søking til alle tider!! Ytterlig takk til Ola Horge Hauge og Venche Skifjeld for ekspeditt handling på face-boka!! Nu er det atter fred i heimen ! Rol"

Artikkeltags