Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser for andre gang: – Med usikkerheten som fortsatt råder med pandemien mener vi beslutningen er klok og ansvarlig

Landsskytterstevnet 2021, som skulle foregått i Elverum i august, ble torsdag besluttet avlyst av et enstemmig Norges Skytterstyre.

ELVERUM: Det er andre året på rad at stevnet som vanligvis samler 5 000 skyttere og 10 000 tilreisende over en hel uke må avlyses grunnet den pågående pandemien.

– Det er særdeles trist at vi også i år må ta den tunge avgjørelsen å avlyse vårt flaggskip Landsskytterstevnet.

Det forteller president i Det frivillige Skyttervesen, Bernt Brovold i en pressemelding.

– Landsskytterstevnet er et av Norges aller største sportsarrangement, og med den usikkerhet som fortsatt råder med pandemien så mener vi at beslutningen er klok og ansvarlig. Som en stor og viktig samfunnsaktør, kunne vi ikke risikere at planleggingen med tusenvis av dugnadstimer, samt gjennomføringen med reising og opphold for skytterne med familier kunne medføre fare for smittespredning. Beslutningen måtte også tas nå for at arrangøren ikke skulle pådra seg store økonomiske utfordringer, forklarer Brovold.

Les også

Det blir ikke noe landsskytterstevne i år – arrangementet flyttes til 2021

I fjor ble Landsskytterstevnet erstattet med et såkalt «Hjemme-LS» i landets 800 skytterlag, som også ga en deltakelse på over 5 000 skyttere.

– Vi vil nå starte planleggingen med et nytt Hjemme-LS i skytterlagene som var svært suksessfylt i fjor. Samtidig prøver vi å få i stand et mindre stevne på Elverum i samarbeid med Elverum skytterlag, Forsvaret og NRK, for å styrke kompetansen til framtidige landsskytterstevner. Formen på dette arrangementet begynner vi nå å planlegge med fullt trykk, avslutter Brovold.

Les også

Bygdas store skyttersønn behørig feiret: – Vi er stolte av deg

Les også

Odd Kolsrud fra Beg­na­da­len tok to medaljer under Lands­skyt­ter­stev­net

Les også

Sliter med rekruttering av skyttere i Valdres, men Odd Kolsrud vant Bustenskjoldstevnet – igjen

Kommentarer til denne saken