Sparebank med store overskudd

Går så det suser: Administrerende banksjef Knut Oscar Fleten er fornøyd med utviklinga for Sparebank 1 Hallingdal Valdres.Arkivfoto: bjørn Karsrud

Går så det suser: Administrerende banksjef Knut Oscar Fleten er fornøyd med utviklinga for Sparebank 1 Hallingdal Valdres.Arkivfoto: bjørn Karsrud

Artikkelen er over 3 år gammel

Forrige mandag presenterte SpareBank 1 Hallingdal Valdres regnskapet for første halvår 2017. Tallene for banken viser et driftsresultat etter skatt på 97,8 millioner kroner.

DEL

Valdres: Sparebank 1 Hallingdal Valdres har sendt ut en pressemelding. Tallene for banken viser et driftsresultat etter skatt på 97,8 millioner kroner, som er 39,8 millioner kroner mer enn samme periode i fjor. Kostnadene er redusert med 2,4 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

Meget godt halvår

– Resultatet for årets første seks måneder er meget bra. Det skyldes god økonomisk utvikling i vårt markedsområde, effektiv drift og god vekst. Vi får også meget godt betalt for gode strategiske investeringer gjort for en tid tilbake sier administrerende banksjef Knut Oscar Fleten.

God vekst

Utlånsveksten siste 12 måneder er på hele 887 millioner kroner, noe som utgjør 9,6 prosent. Samtidig øker innskuddene med 9,4 prosent, opp til 7 milliarder kroner.

– Sammenligner vi med fjoråret, ser vi at vi har fått mange nye kunder, spesielt på privatmarkedet. Vi kan vise til en økning på 3 prosent både i Hallingdal og Valdres. Samtidig ser vi at vi i løpet av det siste kvartalet omtrent ikke har mistet en eneste kunde. Det er noe vi er ekstremt stolte av sier Fleten.

Hele konsernet

Konsernet består både av bank- og forsikringsvirksomhet, eiendomsmekling og regnskapstjenester. Samlet viser konsernet et resultat etter skatt på 66,7 millioner kroner, dette er 12,6 millioner kroner bedre enn i fjor.

– Vi kan ikke lene oss tilbake selv om vi kan vise til gode resultater nå. Vi må utvikle og fornye oss konstant for å kunne gi et tilbud som folk og bedrifter i Hallingdal og Valdres fortjener. Vi stor tro på at det er viktig å være lokal, både i kunnskap og tilstedeværelse – og ikke minst eierskap, avslutter Fleten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken