Har du en gründer i magen?

Konkurranse: Sammen med SpareBank 1 Hallingdal Valdres og Valdres Næringshage lager Innovangsjon en idékonkurranse. F.v. Arne Evjen Fønhus, bedriftsrådgiver i SpareBank 1, Dag Inge Bruflot, næringsutvikler i Innovangsjon, Karianne Borchgrevink, markeds- og bedriftsutvikler i Valdres Næringshage samt daglig leder i Valdres Næringshage, Hilde Tveiten Døvre.

Konkurranse: Sammen med SpareBank 1 Hallingdal Valdres og Valdres Næringshage lager Innovangsjon en idékonkurranse. F.v. Arne Evjen Fønhus, bedriftsrådgiver i SpareBank 1, Dag Inge Bruflot, næringsutvikler i Innovangsjon, Karianne Borchgrevink, markeds- og bedriftsutvikler i Valdres Næringshage samt daglig leder i Valdres Næringshage, Hilde Tveiten Døvre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag 12. oktober kommer Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, til Valdres Storhall for å dele ut 50.000 kroner. Det kan bli til deg.

DEL

Valdres: Sammen med SpareBank 1 Hallingdal Valdres og Valdres Næringshage gjør Innovangsjon noe unikt i Valdres, nemlig en idékonkurranse med 50.000 kroner i premiepotten.

Symbolsk sted for pitching
Nå kommer pitching også til Valdres, en type presentasjon på maksimalt fem minutter som skal selge inn en god idé.

– Det er kombinasjonen av en god idé og evnen til å selge den inn som avgjør, sier Innovangsjonsminister Hallgrim Rogn.

Målet for samarbeidet er å styrke innovasjonsgraden og gründerfrekvensen i Valdres, legger Rogn til.

Det er i klatrehallen i Valdres Storhall det skal skje, nærmere bestemt torsdag 12. oktober.

Målet for samarbeidet er å styrke innovasjonsgraden og gründerfrekvensen i Valdres

Hallgrim Rogn, Innovangsjon

– Vi tenkte at det ville være perfekt, å bruke klatreveggen som symbol for gründervirksomhet og bedriftsutvikling, sier daglig leder i Valdres Næringshage, Hilde Tveiten Døvre.

Navnet er Start Upp Valdres
– Vi har snekret sammen et økt fokus på gründerskap, og vi vet det finnes mange gode ideer der ute. Vi trenger arbeidsplasser i Valdres, sier Dag Inge Bruflot, næringsutvikler i Innovangsjon.

– Vi henvender oss også til allerede etablerte bedrifter, for er ideen og presentasjonen god nok, kan også de etablerte stikke av med kompetent kapital pålydende 50.000 kroner, sier Tveiten Døvre.

Virksomhet og nettverk
Sjøl om dette har et visst konkurranseelement i seg håper de som står bak at idémyldringen også vil skape nye nettverk og bidra til økt gründerkultur i Valdres.

– Dette er noe nytt og unikt i Valdres, også med tanke på denne type samarbeid i regionen, sier Bruflot.

– Hvert år har vi besøk av mellom 50 og 70 etablerere i næringshagen, som søker hjelp. Med dette vil vi øke tilfanget av nye ideer, samtidig som vi jobber i forkant for at etablererne skal få mulighet i å øve seg, sier Hilde Tveiten Døvre.

Håper på kreative ideer
– Vi håper folk bruker kreativiteten sin, og at vi får noen til å tenne på dette, sier markeds- og bedriftsutvikler i Valdres Næringshage, Karianne Borchgrevink.

– Prosjektet er et samarbeid mellom Hallingdal og Valdres, og hva er vel mer naturlig enn å få med oss SpareBank 1 Hallingdal Valdres på laget, sier Bruflot, som sammen med resten av teamet er i full gang med å etablere en jury.

– Juryformann blir i hvert fall Kristin Krohn Devold, sier Bruflot.

Start Upp Valdres

  • Valdres Næringshage og Innovangsjon har fått med seg SpareBank 1 på å lage en såkalt pitch
  • Start Upp Valdres har gratis arbeidskveld i næringshagen på Fagernes 27. september
  • Premien er på 50.000 kroner
  • Den går til den som imponerer juryen aller mest
  • Se mer på http://www.startupp.no startupp-valdres/

Artikkeltags