Vang på topp i Oppland

Sommerles: Den nasjonale lesekampanjen domineres i Oppland i år av Vang.

Sommerles: Den nasjonale lesekampanjen domineres i Oppland i år av Vang. Foto:

Barn i 1. til 7. klasse i Vang er de mest leseivrige i Oppland ifølge kampanjen Sommerles.

DEL

Vang: Fra 1. juni til 31. august er kampanjen Sommerles i gang. 1. til 7. klassene i de påmeldte kommunene i den nasjonale lesekampanje har i "oppdrag" å lese så mye som mulig i løpet av perioden. Man tjener opp XP (poeng) som kan byttes inn i premier på de lokale bibliotekene.

Vang høyeste oppslutning

I hele Oppland viser det seg å være Vangsgjeldingene som har brukt mest tid på biblioteket i sommer, ifølge koordinator for prosjektet i Oppland og Hedmark, Linn Sunne.

– Begge Slidre-kommunene har ganske god oppslutning, men i Vang er det en oppslutning på hele 72,7%!

Hun forteller at det normalt ligger på 20-30% oppslutning i kommunene.

Biblioteksjef Åsta Brenna på Vang Folkebibliotek får en hyggelig overraskelse første dag etter ferien når avisa Valdres presenterer lesetallene, men er samtidig ikke overrasket:

– Nei, sier du det? Det er jo fantastisk! stråler hun i telefonen.

– Dette har jo allerede vært et samarbeid med skolen fra før, men det er gledelig å se at så mange har valgt å følge det opp også i ferien!

Ifjor var Vestre Slidre på toppen (i Valdres) med 40% oppslutning. Lom lå på toppen i Oppland i 2017 med 47% oppslutning.

Illustrerte serieromaner på topp

I likhet med strømmetjenester som nå renner over i utvalg av serier, er det også seriebaserte bøker de yngste leserne strekker seg etter i bokhyllene på Vang:

– Det er veldig mange serier på topplista i utleie her, ser jeg. På toppen finner vi Detektivbyrå nr. 2 av Jørn Lier Horst, den er definitivt mest populær. Deretter finner vi Trehuset, og den noe overraskende Dustedagboka - den har holdt seg på topp veldig lenge nå! Men også Kattekrigerne, en fantasy-serie, er veldig godt lest i sommer.

Artikkeltags