Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagen avklart - ingen smittet

Tirsdag kveld forrige uke gikk alarmen i Etnedal da en ansatt i Eventyrskogen barnehage var bekreftet smittet. Barnehagen ble stengt ut uka, og alle barn og ansatte i den aktuelle avdelingen ble satt i karantene.

ETNEDAL: Mandag formiddag kan kommunen dele at det i uke 47 ble testet 47 personer. Det er kommet tilbake resultater på 43 av disse, og alle er negative. De aller fleste av disse er i tilknytning til barnehagen. De resterende 4 prøvene er ikke tilknyttet barnehagen, hvilket betyr at barnehagen nå er klarert. Kriseledelsen vurderer heller ikke at det er stor risiko for spredning av smitte knyttet til disse fire prøvene, dersom de skulle være positive. Dette med bakgrunn i at disse personene, og nærkontakter til disse, har valgt å gjennomføre selvvalgt karantene.

Barnehagen åpner for resten av de tre avdelingene tirsdag 24. november, og driftes i rødt nivå. Barna og de ansatte i avdeling Askeladden, som ble rammet, er i karantene frem til torsdag 26. november. Avdelingen holdes stengt ut uka.

Et smittetilfelle på oversikten

I VGs oversikt ble det 22. november registrert et nytt smittetilfelle i Etnedal, men verken kriseledelse eller kommuneoverlege Tor Inge Kristianslund kjenner til dette tilfellet.

Kommentarer til denne saken