– Tidenes Beatlesfestival på Beitostølen

Finale: Konserten ble avsluttet med «All You Need Is Love».

Finale: Konserten ble avsluttet med «All You Need Is Love». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Uttalelsen kommer fra Terje Steinsrud, leder og initiativtaker for Beatlesfestivalen.

DEL

BEITOSTØLEN: I helgen gikk den 12. Beatlesfestivalen av stabelen på Beitostølen. Og hvilken festival det ble. – Jeg har fått tilbakemeldinger om at dette har vært den beste Beatlesfestivalen. Med konserter, foredrag og quiz med Finn Bjelke, forteller en meget fornøyd Terje Steinsrud.

Han fortalte om publikumsrekord, gode tilbakemeldinger og besøkende som ønsker å komme tilbake neste år.

– Jeg trodde det skulle bli vanskelig å overgå fjoråret, men det klarte vi, sier han.

Årets Beatlesfestival inneholdt flere spennende foredrag. Lørdag holdt Dag Inge Fjeld foredrag om Brian Epstein, og hans betydning for den kulturelle industri, utover The Beatles.

Yan Friis snakket om «Sgt Pepper», og leste fra boka Beatles og jeg.

Yan Friis snakket om «Sgt Pepper», og leste fra boka Beatles og jeg. Foto:

Yan Friis snakket om «Sgt Pepper» og leste fra boka «Beatles og jeg», og Tony Bramwell snakket om sitt liv som ansatt i Beatlesorganisasjonen. Alle trakk de fulle hus med opptil 80 personer på det meste.

Mimret: Tony Bramwell snakket om sitt liv som ansatt i Beatlesorganisasjonen.

Mimret: Tony Bramwell snakket om sitt liv som ansatt i Beatlesorganisasjonen. Foto:

– Nesten 400 personer besøkte festivalen i år. På konserten i Beitohallen lørdag kveld var det rundt 300 gjester. Ca. 80% var tilreisende som booket seg inn på leiligheter, hytter og hotell. For Beitostølen Resort betyr dette en økt omsetning på rundt 500.000 kroner, i tillegg til baromsetning, restauranter, spa osv., forteller Terje Steinsrud.

Konserten lørdag kveld åpnet med brødrene Gary og Brian Owen fra New York, som fremførte kjente sanger fra The Beatles. Gary Owen besøkte Beatlesfestivalen for 4. gang mens det var 2. året Brian var med.

Brian Owen (t.v.) og Gary Owen.

Brian Owen (t.v.) og Gary Owen. Foto:

Brødrene forteller at de har vokst opp med The Beatles, og de har blitt veldig glade i Beitostølen.

1967 er et av de mest spennende og produktive årene til The Beatles, og «It Was Fifty Years Ago Today»- serien presenterte alt Fra The Beatles i 1967. Serien er produsert i samarbeid med Oslo Konserthus, og har til nå, år for år, fremført samtlige sanger utgitt av The Beatles frem til 1967.

Programmet for oppsettingen «It Was fifty Years Ago».

Programmet for oppsettingen «It Was fifty Years Ago». Foto:

Når prosjektet er ferdig i 2019/2020, vil publikum ha hørt alle låtene The Beatles ga ut. Gruppen består av Tom Mathisen (som fortelleren), Trond Granlund som Billy Shears, Kim Wifladt, Eirikur Hauksson, Stian Joneid, Jonas Groth og bandet «Masters of the past».

Stian Joneid (f.v.), Trond Granlund og Kim Wifladt.

Stian Joneid (f.v.), Trond Granlund og Kim Wifladt. Foto:

De fremførte fremragende musikk og sangprestasjoner, ispedd Tom Mathisen sin særegne stemme som fortalte om Beatlesåret 1967. Mathisen var også med på noen av sangene.

Tom Mathisen som fortelleren.

Tom Mathisen som fortelleren. Foto:

Bandet «Masters of the past» er en munter gjeng fra Fredrikstad. Basisbesetningen har spilt sammen siden 1963. – The Beatles har alltid hatt en stor plass hos oss. Da vi fremførte dette i Oslo Konserthus var vi totalt 21 på scenen. På turneen bruker vi originalinnspilling av strykere og blåsere, forteller de.

Bandet «Masters of the past» med fra venstre: Rolf Stagre, Jens Jacobsen, Jan Erik Arntsen og Tore Simensen. Bak: Frank Rune Johansen.

Bandet «Masters of the past» med fra venstre: Rolf Stagre, Jens Jacobsen, Jan Erik Arntsen og Tore Simensen. Bak: Frank Rune Johansen. Foto:

Etter konserten var det god stemning i lobbybaren hvor musikere, sangere og publikum hadde en hyggelig sammenkomst, og Gary og Brian Owen spilte. Noen fikk også testet dansefoten utover de sene nattetimer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken