Fikk Lions Røde Fjær-aksjon 2020

Beitostølen helsesportsenter.

Beitostølen helsesportsenter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Blir nytt «Lionshus» med to formål; et familiehus og fasiliteter for å drive kompetanseoverføring, forskning og formidling.

DEL

Beitostølen: Beitostølen Helsesportsenter ble tildelt Lions Røde Fjær-aksjonen 2020 under Riksmøtet i Lions lørdag 26. mai.

50-års jubileum

– HURRA! Under dagens Riksmøte i Lions gikk BHSS seirende ut av konkurransen om å få Lions Røde Fjær aksjon i 2020, året vi feirer vårt 50 års jubileum!, skriver BHSS på sin Facebook-side.

I 1966 ble BHSS først tildelt Røde Fjær-aksjonen, som den aller første i aksjonens historie. Da ble 8,6 millioner samlet inn til å etablere et nasjonalt rehabiliteringssenter for personer med funksjonsnedsettelser. Nå, femti år senere, blir det altså utvidet med et familiehus og fasiliteter for kompetanseoverføring, forskning og formidling.

Familie og kompetanse

Familiehuset har fokus på å utvikle familiens kompetanse og forutsetning for å kunne støtte barnet/ungdommen i aktiviteter i lokalmiljøet. Siden 2011 har BHSS tilbudt «Familieopphold» der familiene er sammen i aktivitet for å bedre ferdighet, prøve ut aktivitetshjelpemidler og få mer kunnskap om tilpassing av aktiviteter med tanke på videreføring i eget lokalmiljø. Andelen barn med funksjonsnedsettelse og innvandrerbakgrunn som deltar på opphold ved BHSS, har imidlertid vært lav. For å øke denne andelen ble prosjektet «Aktive sammen – mulig for oss?» startet opp i 2014. Prosjektet har bidratt med økt kunnskap om familienes ønsker og behov i møtet med BHSS. For å imøtekomme disse behovene, ønsker BHSS nå å legge til rette for at hele familien kan bo samlet i tilpassede familieleiligheter under oppholdet.

Fasiliteter for å drive kompetanseoverføring, forskning og formidling: Fagfeltet fysisk aktivitet og funksjonshemming ble «født» på BHSS og vokser seg stadig større og sterkere, både nasjonalt og internasjonalt. En tverrfaglig stab med stadig høyere kompetanse, kombinert med over 200 studenter i praksis hvert år, skaper et unikt miljø for fordyping og nyskaping. I forbindelse med utviklingen av BHSS som et nasjonalt og internasjonalt ledende kompetansesenter på sitt fagfelt, har senteret behov for nye fasiliteter for å drive kompetanseoverføring, forskning og formidling.


Les også: Kandidat til Lions Røde Fjær 2020

Artikkeltags