Bærebjelken i The Beatles kommer til Beitostølen

Til Valdres: Freda Kelly blir årets æresgjest på Beatlesfestivalen 12.-14. oktober.

Til Valdres: Freda Kelly blir årets æresgjest på Beatlesfestivalen 12.-14. oktober. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Freda Kelly blir årets æresgjest på Beatlesfestivalen 12.–14. oktober på Beitostølen, røper beatlesfestivalgeneral Terje Steinsrud. Freda Kelly var en sjenert tenåring fra Liverpool, da hun først ble bedt om å jobbe for et lokalt band som håpet på å gjøre det stort. Selv om hun ikke hadde noen idé om hvor langt de ville gå, hadde Freda klokkertro på The Beatles helt fra begynnelsen, og The Beatles hadde tillit til henne.

DEL

Beitostølen/Liverpool: Historia forteller at The Beatles var sammen i ti år, mens Freda jobbet for dem i elleve. Mange mennesker gikk inn og ut av bandets indre sirkel da de oppnådde internasjonal stjernestatus, men Freda forble en bærebjelke på grunn av sin evige lojalitet og sitt store engasjement.

Som Beatles' hengivne sekretær og venn var Freda der da historia til det største bandet gjennom tidene utviklet seg. Hun var tidsvitne til gruppas evolusjon, framskritt og skuffelser, samt deres gjennombrudd, triumfer og utfordringer.

I filmen Good Ol 'Freda forteller Freda Kelly sin historie for første gang på 50 år. Det er en av svært få dokumentarer med støtte fra de gjenlevende Beatles og med den originale Beatles-musikk, gir filmen et godt perspektiv av det høgt elska bandet som virkelig forandret musikkverdenen.

– Nå kommer hun for første gang til Norge til Beitostølen og Beatlesfestivalen. Sett av helga 12. til 14. oktober, sier primus motor for festivalen, Terje Steinsrud.

  • Arrangementskomiteen har etter lange forhandlinger hanket inn selveste Freda Kelly som årets æresgjest.
  • Hun vil i samtale med festivalens egen Dag Inge Fjeld ta for seg sitt forhold til the Fabs, Brian Epstein og NEMS, sitt fanklubb-verv, samt hennes spennende Magical Mystery Tour.

Artikkeltags