– Det var en kjempe vellykket tur til Kina, sier direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi.

Han har signert en partnerskapsavtale med verdens største is- og snøfestival i Harbin. Harbin har ti millioner innbyggere i Kina.

Samtidig signerte Tor Håvard Kolbu i Beito aktiv og skiskole en avtale om å utdanne skiinstruktører før OL i Kina i 2022. Allerede i mars kommer de ti første kineserne til Beitostølen for å bli bedre skiinstruktører.

Tre ganger i Kina

Atle Hovi har vært i Kina tre ganger de siste fire månedene.

– Kineserne er opptatt av gode relasjoner for å gjøre forretninger, derfor har dette vært viktig. Vi hadde også med oss fylkesvaraordfører Aud Hove som en offisiell representant og døråpner, sier Hovi.

– Kommer det flere charterturister til Fagernes lufthamn Leirin og Beitostølen?

– Det er iallfall en start, så får vi se. Vi har vært på Beitostølen i 52 år og tenker langsiktig. Turistene kommer ikke over natta, svarer Hovi.

– Dere har gjort forsøk på å få charterturister både fra Tyskland og England. Nå Kina?

– Det er ikke aktuelt med noen fra Tyskland nå, men vi har charterturer fra England og vi arbeider videre med å få innpass i det kinesiske markedet. Det er et kjempestort marked, sier Hovi.

– Hvordan skjer dette videre rent praktisk?

– Den kinesiske operatøren vil lage pakker på 10 og 30 dager, som de vil forsøke å selge inn i markedet, svarer Hovi.

Hovi synes det er flott at det allerede i vinter kommer kinesiske instruktører til Beitostølen for å lære mer instruksjon, før de skal arrangere vinter-OL i Kina i 2022.

Fornøyd med avtalen

Tor Håvard Kolbu i Beito aktiv og skiskole har gjort en avtale om å utdanne skiinstruktører og allerede i mars kommer de ti første kineserne til Beitostølen.

– Det var veldig artig at vi fikk på plass dette. Vi var rundt og kikket på skianlegg i Kina og så at vi kan bidra med en del på instruktørsida. Opplæring kan skje både på Beitostølen og i Kina, sier Kolbu.

Skulpturer rundt om

Atle Hovi forteller at skiskulpturene først blir aktuelt neste vinter og at de kan bli plassert rundt om i Beitostølen sentrum. Avtalen er gjort mellom Beitostølen Resort og Heilongjiang Winter Sports Industry Association. I dette ligger det adgang til å bruke Harbins isdesignere og iskunstnere neste vinter.