Gå til sidens hovedinnhold

- Gratulerer til Beitostølen og Valdres, sier Ivar Odnes

Artikkelen er over 4 år gammel

Beitostølen Resort og Beito Aktiv har gjort avtale med et kinesisk selskap.

– Vi er i gang og dette er veldig moro, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort og Beito Aktiv-sjef Tor Håvard Kolbu samstemt, etter to innholdsrike dager med besøk på Beitostølen av tre kinesiske næringslivslederne. 

 – Nydelig, ren, norsk natur 

 De tre kinesiske lederne fra 4,6-millioner-byen Harbin; Jiang Guofeng, Chang Jiacheng og Li Baoquan, som gjestet Beitostølen sammen med Innovasjon Norges kinaekspert José Chang Calle de siste dagene, var imponert over det de så og opplevde på Beitostølen, ifølge en pressemelding.

 – For oss var dette en fantastisk opplevelse, å kunne se så nydelig og ren natur, ja, og så godt drikkevann. Beitostølen er veldig annerledes enn Kina. Her er det utvilsomt store muligheter for å bygge turisme i det kinesiske markedet. Og så følte vi oss veldig velkommen overalt på Beitostølen, noe vi kinesere alltid verdsetter, fordi vi setter gjestfrihet veldig høyt, sa de tre kineserne før de forlot fjellandsbyen med kurs hjemover. 

Gjorde avtale 

Samarbeidet handler både om at Harbin-selskapet skal være Beitostølens offisielle turoperatør i Kina, de skal være Beitostølens ambassadører i det store kinesiske markedet, de skal lage pakker og selge turer til Beitostølen, også via andre turoperatører i Kina, som de har mål om å trekke inn etter hvert. 

- Gratulerer til Beitostølen og Valdres! Dette er spanande! Lykke til med vidare oppfølging! Det skriv stortingsrepresentant Ivar Odnes på Facebook. Han er også leder for styringsgruppa for å til en charterflyplass og videre drift ved Fagernes Lufthavn Leirin.

Lest denne: – Vi ønsker ikke utagerende fulle vodkadrikkende russere

Skiskole for kinesere

Tor Håvard Kolbu i Beitostølen Aktiv sier følgende: 

- I avtalen blir Harbin-selskapet Beito Aktivs offisielle partner i Kina, så det er klart at her ligger det store muligheter for oss. Kina er i startgropa, og skal bygge opp mange nye vintersportdestinasjoner, og det er et enormt behov for å kunne utdanne skiinstruktører. At vi får denne muligheten nå er bare helt fantastisk.

Les alt om Fagernes lufthavn Leirin.

Kommentarer til denne saken