Beitostølen Resort teamer opp med alpin-VM-byen Narvik

Beitostølen Resort teamer opp med Norges alpin-VM-kandidat Narvik, som nå har blitt første medlem nord for Dovre i markedssamarbeidet Norway Home Of Skiing, der Beitostølen Resort har deltatt fra starten av.

Beitostølen Resort teamer opp med Norges alpin-VM-kandidat Narvik, som nå har blitt første medlem nord for Dovre i markedssamarbeidet Norway Home Of Skiing, der Beitostølen Resort har deltatt fra starten av.

Av

Beitostølen Resort teamer opp med Norges alpin-VM-kandidat Narvik, som nå har blitt første medlem nord for Dovre i markedssamarbeidet Norway Home Of Skiing, der Beitostølen Resort har deltatt fra starten av.

DEL

Beitostølen/Narvik: Dette betyr at Narvik blir syvende medlems-destinasjon i NHOS. Byen i Nordland, som først og fremst har vært kjent som utskipningsby for malmen fra gruvene i Nord-Sverige, er i dag mer og mer kjent for sitt spektakulære alpinprodukt, som nylig kuliminerte med at Narvik ble klubbet som Norges søkerkandidat til alpin-VM i 2027.

Samarbeid kommer VM-kandidaten til gode

Når Narvik nå går inn i markedssamarbeidet med Norges største og ledende vintersport-destinasjoner, betyr det at byen i nord kan trekke veksler på Geilo, Hemsedal og Norefjell i Buskerud, Beitostølen i Oppland, Trysil i Hedmark og Myrkdalen i Hordaland. Oppland og Buskerud er Norges største fylker innenfor den såkalte fritidsturismen, som rommer alle fire årstider. Her ligger mye kunnskap, kompetanse og opparbeidet erfaring over mange år, som vil komme alpin-VM- kandidat-byen i nord til gode.

– Dette trenger vi i Narvik. Det å kunne samhandle med denne sterke gruppen av ledende skidestinasjoner som eksempelvis Beitostølen, som brenner for sin destinasjon såvel som for å selge Norge som en premium nasjon for gode vinteropplevelser for europeere, er både viktig og inspirerende for oss i Narvik. Og; dette er ytterligere en dimensjon i arbeidet med Narvik som norsk kandidat for alpin- VM i 2027, sier Harald Kuraas i selskapet Narvikfjellet, som drifter alpinindustrien i Narvik.

Veteranene Geilo og Beitostølen

Geilo og Beitostølen er to av destinasjonene som har vært med siden starten av Norway Home Of Skiing-samarbeidet. Andreas Smith-Erichsen i SkiGeilo, og Atle Hovi i Beitostølen Resort, synes det er moro å ha fått alpin-VM-kandidaten med på lag:

– Vi jobber med typiske fjell- og innlands-destinasjoner, og vi har mange av de samme naturgitte egenskapene og forutsetningene med fjell og vidder, som både Jotunheimen og Hardangervidda, men ingen av oss har alpinanlegg der man står på toppen og skuer rett ned i fjorden. Nord-Norge er spektakulært og populært, og det skal bli spennende å jobbe sammen med Narvik. Både fordi de skiller seg fra oss, og fordi vi alle drar nytte av verdiene det alltid ligger i et samarbeids-kollektiv som dette, sier Smith-Erichsen og Hovi.

Nordlys og midnattsol

Trevor De Villiers leder markeds- og salgsarbeidet med NHOS på oppdrag av destinasjonene. Han understreker at Narvik skiller seg fra de øvrige destinasjonene:

– Verden kjenner til nordlyset, midnattsola og fjordene, og Narvik har alt dette i sin produktportefølje, i tillegg til at byen er aktuell som norsk alpin-VM-kandidat, så dette vil helt åpenbart tilføre NHOS spennende og attraktive tilleggsverdier, sier DeVilliers.

Og skulle Narvik vinne fram og få tildelt alpin-VM i 2027, er dette naturlig nok et spektakulært aktivum for hele samarbeidsgruppen. Det er kun vinter-OL som er en større begivenhet i dagens vinter-sportsverden. Når Åre står som vertskap for alpin- VM i februar, kommer 600 aktive fra 65 nasjoner. 120.000 besøkende ventes til Åre under VM-dagene, sammen med 1.300 mediafolk fra hele verden. 600 TV-timer skal sendes ut til 700 millioner TV-seere verden over.

Ledere: Fra destinasjonene som deltar i NHOS-samarbeidet, samlet til arbeidsmøte. Fra venstre: Andreas Smith-Erichsen, SkiGeilo, Atle Hovi, Beitostølen Resort, Tor Håvard Kolbu, Beitostølen Aktiv&Skiskole, Trevor de Villiers, Norway Home Of Skiing, Geir Bottolfs, Norefjell, Harald Kuraas, Narvikfjellet, Roger Espeli, Vestlia Resort, Kenneth Larsen, Norefjell, Unni Nymoen Forselv Moen Visit Geilo, Kaia Finne Myrkdalen.

Ledere: Fra destinasjonene som deltar i NHOS-samarbeidet, samlet til arbeidsmøte. Fra venstre: Andreas Smith-Erichsen, SkiGeilo, Atle Hovi, Beitostølen Resort, Tor Håvard Kolbu, Beitostølen Aktiv&Skiskole, Trevor de Villiers, Norway Home Of Skiing, Geir Bottolfs, Norefjell, Harald Kuraas, Narvikfjellet, Roger Espeli, Vestlia Resort, Kenneth Larsen, Norefjell, Unni Nymoen Forselv Moen Visit Geilo, Kaia Finne Myrkdalen. Foto:

Artikkeltags