Norsk Ostefestival neste uke

Ostefestival på Beitostølen første helgen i september.

Ostefestival på Beitostølen første helgen i september. Foto:

Helgen 31. august til 2. september er det igjen duket for Norsk Ostefestival på Beitostølen.

DEL

Beitostølen: Programmet er variert og bør borge for noen ordentlige gode opplevelser i stølsriket Valdres. Ostefestivalen sparkes i gang med den tradisjonsrike fjelljazzkonserten i Lidar kirke fredag kveld, hvor Bourbon Street Jazz Band besørger musikken.

Når høsten nærmer seg, er det mulig å kunne unne seg en skikkelig ostefondue på fredagskvelden på BareKos. Her kan det være lurt å booke bord på forhånd. På lørdag er det mulig å smake og kjøpe smakfulle norske oster i bodene i Beitostølen sentrum fra klokken 11.

Seminar om sauemelk

I tillegg arrangerer Norsk Landbruksrådgivning seminar om sauemjølk lørdag fra klokken 10 på Bergo Hotel. Blant innlederne finner vi her Pascale Baudonnel, som har spilt en avgjørende rolle i revitalisering av ysting på støler og gårder i Norge.

Bourbon Street Jazz Band sørger for god stemning også på lørdag med konsert på Cafeen - i tillegg vil det være ostequiz, kåseri og tapas. Norsk Ostefestival avslutter med en opplevelse av de sjeldne. På en hjemmesnekra scene på Olestølen sørger Synvis og Skattebu for en musikalsk opplevelse. Akkompagnert av en særdeles stuttreist ostetallik selvfølgelig. Festivalen er et samarbeid mellom Beitostølen Resort, Beitostølen Barcraft og Bergo Drift.

Artikkeltags