Spar Beitostølen igjen på topp over ivrigste giverne til Pantelotteriet

VIKTIG INNTEKT: I fjor bidro Pantelotteriet med 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene.

VIKTIG INNTEKT: I fjor bidro Pantelotteriet med 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene. Foto:

Aldri har panten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer, heter det i en pressemelding fra Pantelotteriet.

DEL

BEITOSTØLEN: Og fremdeles er det panterne som velger Spar Beitostølen som ligger på topp i Oppland når det gjelder størst andel pant som brukes i pantelotteriet. I 2018 ble 16,17 prosent av alle tomflasker og bokser brukt som innsats i lotteriet på butikken på Beitostølen. Omsetningen var på 36.206 kroner. I sommer er det slått ny rekord for Pantelotteriet i Oppland, som kan fortelle at det i juli ble satset pant for 700.00 kroner - 150.000 kroner mer enn juli i fjor. Pengene brukes til en rekke forskjellige typer humanitært arbeid.

I juli ble det trykket på Røde Kors-knappen 45 834 ganger i Oppland, og det ble utbetalt premier for til sammen 199 100 kroner.

Takker for bidragene

På landsbasis ble det satset pant for 18 millioner kroner i juli, 4 millioner mer enn i juli i fjor. Det er det høyeste summen i én måned noensinne. I fjor økte pantesatsene for bokser og plastflasker, som sammen med høyt salg av drikkevarer i sommer bidro til den kraftige veksten.

– Jeg vil takke alle som støtter Røde Kors gjennom Pantelotteriet. Det er utrolig viktig for det frivillige hjelpearbeidet vårt, spesielt for lokalforeningene over hele landet, sier Robert Mood, president i Røde Kors.– Denne avgjørende, lokale og frivillige innsatsen har vi sett blant annet i Tamokdalen i Troms, med Viking Sky-aksjonen i Møre og Romsdal og nå sist i Jølster i Sogn og Fjordane, sier Mood.

TAKKER: Robert Mood, president i Røde Kors, takker alle som støtter Røde Kors via Pantelotteriet.

TAKKER: Robert Mood, president i Røde Kors, takker alle som støtter Røde Kors via Pantelotteriet. Foto:

Artikkeltags