Skulpturene tar form

Team Harbin som arbeider med  den første snøskulpturer i alpinanlegget i Raudalen.

Team Harbin som arbeider med den første snøskulpturer i alpinanlegget i Raudalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kom Team Harbin, snøkunstnerne fra Harbin i Kina, til Beitostølen. Der satte de umiddelbart i gang med å starte på skulpturene som skal stå ferdige til vinterferien 15. februar.

DEL

Beitostølen: Utforminga er i forbindelse med SnøSkulpturFestivalen som arrangeres i vinterferien. Dette er første året det arrangeres en SnøSkulpturFestival på Beitostølen. Ambisjonen er at dette skal bygges ut år for år, også med andre aktiviteter som lek og eventyr, kulturinnslag og lokalmat som en del av programmet. Satsingen bygger på en eksklusiv samarbeidsavtale mellom Beitostølen Resort og Team Harbin, som ble signert i Harbin 5. januar i 2018. Harbin er verdensberømt for sin is- og snø festival, som de arrangerer for 38. gang i år. DestinasjonsKirurgene er produksjonsansvarlig for prosjektet, som er finansiert med like andeler av Oppland fylkeskommune, Øystre Slidre kommune og Beitostølen Resort, med et samlet budsjett på 1,350 millioner kroner.

Team Harbin som arbeider med  den første snøskulpturer i alpinanlegget i Raudalen.

Team Harbin som arbeider med den første snøskulpturer i alpinanlegget i Raudalen. Foto:

Fra toppen av alpinanlegget på Beitostølen der anleggsarbeidet pågår for fullt, med gravemaskin og preppemaskin, for å rigge de enorme snøhaugene som skal til, før gravemaskin skal skjære ut de gedigne snøkubene.

Fra toppen av alpinanlegget på Beitostølen der anleggsarbeidet pågår for fullt, med gravemaskin og preppemaskin, for å rigge de enorme snøhaugene som skal til, før gravemaskin skal skjære ut de gedigne snøkubene. Foto:

Les også:

Artikkeltags