Starter arbeidet med snøskulpturene fredag

Dimensjoner: Snøkuben sett fra en annen vinkel, med Bitihorn i bakgrunnen. Prosjektleder Tone Greni står på bakken og gir oss en målestokk på dimensjonene.

Dimensjoner: Snøkuben sett fra en annen vinkel, med Bitihorn i bakgrunnen. Prosjektleder Tone Greni står på bakken og gir oss en målestokk på dimensjonene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi er i gang med det spektakulære SnøSkulpturFestival-prosjektet. Verdens råeste snø-kunstnere fra Harbin i Kina landet på Gardermoen tidlig fredag morgen, forteller ansvarlig produsent Bjørn B. Jacobsen i DestinasjonsKirurgene AS.

DEL

Beitostølen: Arbeidene på Beitostølen starter umiddelbart, og teamet skal jobbe i fire ukers tid før de seks enorme snø-skulpturene er ferdige.

– Vi er i rute, sier Jacobsen.

Les også: Millionstøtte til snøfestival på Beitostølen?

Dimensjoner

Det er dimensjoner over snøhaugene som nå bygges og anlegges i alpinanleggene på Beitostølen og i Raudalen. Dimensjonene kineserne skal jobbe med er så gedigne at snøskuffer og spader er nytteløst. Dette er jobb for store gravemaskiner, som har mekket snøhaugene til de enorme snøkubene som Team Harbin har bestilt.

– Dette er utrolig spennende og fascinerende. For oss er dette atter en dimensjon i arbeidet med innovasjon og nye prosjektideér, for å bygge øket trafikk og posisjon i markedet. Kultur og næring er også et definert nasjonalt satsningsområde i Innovasjon Norges internasjonale markedsføring av Norge, sier Atle og Bjørnar Hovi, der de står foran den enorme veggen av snø i alpinbakken i Raudalen.

De er som kjent eiere og drivere av Beitostølen Resort, som er prosjekteier i samarbeidsavtalen med Team Harbin.

– Planen var at alle 6 skulpturene skulle bygges i alpinanlegget på Beitostølen, men fordi kineserne bygger med produsert snø, som er tettere og dermed bedre egnet som bygningsmateriale, fikk vi en utfordring med alt mildværet vi har hatt. Vi måtte derfor fordele snøproduksjonen mellom Beitostølen og Raudalen, men dette ser veldig bra ut nå, sier Atle Hovi.

Den ene av de to største snø-skulpturene, bygges i alpinbakken i Raudalen. Snøkuben som kineserne har bestilt, er rundt 24 meter lang, 8 meter høy og 8 meter dyp. Her skal Team Harbin jobbe på stilaser for det som til slutt skal bli en spektakulær skulptur i gigaformat. Fra venstre ansvarlig produsent Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, sammen med prosjekteierne i Beitostølen resort, Bjørnar og Atle Hovi.

Den ene av de to største snø-skulpturene, bygges i alpinbakken i Raudalen. Snøkuben som kineserne har bestilt, er rundt 24 meter lang, 8 meter høy og 8 meter dyp. Her skal Team Harbin jobbe på stilaser for det som til slutt skal bli en spektakulær skulptur i gigaformat. Fra venstre ansvarlig produsent Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, sammen med prosjekteierne i Beitostølen resort, Bjørnar og Atle Hovi. Foto:

Hektisk tid i møte

Det blir en hektisk arbeidsperiode for snø-kunsterne i Team Harbin, men de er vant til å jobbe mye utendørs og i streng kulde i Harbin, som ligger helt nordøst-Kina og har veldig kalde vintre. Planen er at den offisielle åpningen av SnøSkulpturFestivalen skal skje i forbindelse med vinterferien, som starter fredag 15. februar.

– Av de seks skulpturene, er to av dem virkelig gigastore, med dimensjoner som 24 meter brede og 8 meter høye og 8 meter dype. De fire mindre skulpturene er "bare" 6x6x6 meter. Joda, vi har et gjennomgående tema, og vi har også motivene klare, men nå skal vi først sette oss ned med de to kinesiske sjefs-kunstnerne når de kommer til Beitostølen fredag lunsjtid, og presentere motivene vi har tenkt oss, før vi sier noe mer om dette. Det ligger i kortene at dette kommer til å bli en spektakulær attraksjon på Beitostølen utover vinteren. Dette har ingen sett på noen norsk destinasjon i Norge, sier Bjørn B Jacobsen.

Artikkeltags