Ber om å være forberedt på redusert fremkommelighet denne helgen

SYKKELRITT: Slike skilt er satt opp god tid i forveien for å i det minste varsle faste trafikanter om helgens løp.

SYKKELRITT: Slike skilt er satt opp god tid i forveien for å i det minste varsle faste trafikanter om helgens løp. Foto:

Vegtrafikksentralen Øst ber trafikantene være forberedt på redusert fremkommelighet i Innlandet (Valdres) denne helgen.

DEL

VALDRES: Årsaken til dette er det storstilte sykkelløpet Tour te Fjells som foregår fra torsdag til søndag. Dette medfører at flere veier stenges og må ha vakter for å moderere trafikken som følge av sykkelrittet.. Spesielt preget blir strekningen mellom Fagernes og Leira som vil være stengt i lengre perioder søndag 19. juli.

– Jeg forstår at sykkelrittet kan oppfattes mer som en heftelse for noen, men jeg tror også at det handler litt om vane. I Hallingdal har Tour Te Fjells blitt arrangert i 15 år, og de fleste der syntes det går veldig greit. Vi vil heller ikke at rittet og stenging av veger skal komme som et sjokk på noen, og har derfor stor fokus på informasjonsflyt, fortalte rittleder Ole Christian Nymoen til avisa forrige uke.

Stenging vil kunne forekomme i tidsrommet kl 09.00-12.00 på formiddager og kl 16.00-20.00 på ettermiddager.

I Valdres gjelder dette fredag 17. juli og søndag 19.juli.

På Fagernes på søndag 19. juli blir mye av veiene i og rundt bygdebyen stengt. Det er mulighet å kjøre vestsiden av Strandefjorden (Lovegen) for dem som kjører E16. Trafikk til og fra Beitostølen kan kjøre fylkesvei 264 – fv 204 – fv 270.

For passer

Artikkeltags