Telenors mobilnett fant flest svensker og dansker

Hvor kommer de fra, turistene som går over Besseggen? Telenors mobilnett kan gi svaret.

Hvor kommer de fra, turistene som går over Besseggen? Telenors mobilnett kan gi svaret. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ved hjelp av helt nye analysemetoder kan reiselivsnæringen kartlegge hvor turistene som besøker Besseggen kommer fra og hvor de ferdes i andre områder i Oppland. Data fra Telenors mobilnett forteller hvilke nasjonaliteter som er i området.

DEL

Gjennom juli måned utførte Telenor en analyse på Besseggen. Basert på statistikk om mobiltelefoner som kobler seg på Telenors mobilnett i og rundt disse områdene, kunne Telenors analytikere fastslå at av utenlandske turister det var flest svensker på Besseggen 2. juli kl. 23.00.

– I juli registrerte vi en rekke nasjonaliteter som har besøkt Besseggen basert på informasjon fra mobilnettet, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Topp 10 nasjonaliteter på Besseggen 2. juli rundt kl. 23 målt på Telenors mobilnett 

Land Prosent
Sverige 27
Danmark 19
Tyskland 17
Nederland 11
Storbritannia 5
USA 4
Polen 4
Belgia 4
Tsjekkia 4
Sveits 3
Litauen 2

– Ved å se på antallet utenlandske SIM-kort i nettet og hvordan disse beveger seg, kan vi planlegge sikkerhet og beredskap, informasjonsarbeid og markedsføring av turistmålene våre, forklarer Fredheim.

Diagrammet viser nasjonalitetene på Besseggen 2. juli, ca klokka 23.

Diagrammet viser nasjonalitetene på Besseggen 2. juli, ca klokka 23. Foto:

Utvikling av nye spennende tjenester

Telenor har utviklet en ny metode som sikkert henter ut anonymiserte data fra mobilnettet som kan brukes til bedre samfunnsplanlegging. Anonymiserte kundedata fra Norges største mobilnett kan brukes til å bygge smartere transportløsninger, fremtidens helse og velferd og skreddersydde reiselivsopplevelser.

– Stordata fra mobilnettet kan gi flere sektorer verdifull innsikt og analyse om reisemønstre som aldri tidligere har vært mulig. Vi kan bruke dataene for å gjøre opplevelsen av byer, steder og natur bedre for de stadig flere turistene som besøker Norge, fortsetter Fredheim

Telenor finner stadig nye bruksmuligheter av mobilitets data som både offentlig sektor og privat næringsliv vil ha stor nytte av.

– Trafikkdata gir grunnlag blant annet for studier av transport og reiser i Norge, og vi har allerede etablert et samarbeid med Transportøkonomisk Institutt. Dataene bidrar til å forstå trafikkflyt, forbedre trafikkløsninger- og sikkerhet, og hvor samfunnet er mest tjent med å investere i veier, togstasjoner og annen infrastruktur, sier Fredheim.

Stordata fra mobilnettet kan også kobles mot andre datakilder som data fra buss, tog og flyselskaper, samt hotelldata.

• Av personvernhensyn inneholder ikke de aggregerte dataene informasjon om individer, men totalt antall besøkende eller reisende mellom to steder.

• Dataene er anonymisert og det er ikke mulig å bruke denne metoden til å identifisere individer eller enkelte mobiltelefoner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken