Gå til sidens hovedinnhold

Torills bokanbefalinger

Artikkelen er over 2 år gammel

En bok kan du ta med deg overalt, og mange gjør nettopp det i sommervarmen.

Fagernes: Inne på Nord-Aurdal Folkebibliotek står leseglade biblioteksjef Torill Johme. Torill har vært glad i å lese helt siden hun var liten, og har flere skjulte leseskatter hun anbefaler andre å ta en titt på i sommer.

De mest populære bøkene

Det er mange som tar turen innom Nord-Aurdal Folkebibliotek for å låne med seg noen bøker til ferien. Men, det er noen bøker som er mer populære enn andre.

– Det er rundt 20 stykk som står på venteliste for noen av seriebøkene vi har, sier Johme.

De mest populære bøkene for voksne akkurat nå er «Perlesøsteren» av Lucinda Riley, «Fremdeles meg» av Jojo Moyes, og «Katharina-koden» av Jørn Lier Horst.

Av barnebøker er det «Detektivbyrå nr. 2» av Jørn Lier Horst, og «Gutta i trehuset» av Andy Griffiths som faller best i smak.

Går mest i krim

Krim er sjangeren som blir mest lest i løpet av sommermånedene.

– Hvorfor tror du folk leser så mye krim?

– Det er lettlest, fengende, og fint å slappe av med, sier Torill.

Personlig liker Torill best å lese skjønnlitterære romaner.

Anbefalt

«Man skal ikke dømme boka etter omslaget» er et velkjent ordtak, og det er biblioteksjefen enig i.

– Det tar tid å finne de skjulte skattene. Omslaget på en bok trenger ikke å si noe om hvor bra den er. Man vet ikke hvordan en bok er før man har lest den, sier hun.

Torill har noen skjulte skatter på lur som hun anbefaler.

– Det er ingenting galt i å lese de populære bøkene. Men, hvis noen vil lese bøker som ikke alle andre leser på, så er «Tante Ulrikkes veg» av Zeshan Shakar, og «Dødevaskeren» av Sara Omar to gode bøker, sier Torill.

For barn- og ungdom anbefaler Torill bøkene «Skilpadder hele vegen ned» av John Green, og «Bobla» av Siri Pettersen.

– Lesing danner bilder

I sommerferien har barna ekstra med tid til overs, noe som fort kan resultere i mer dataspill, filmtitting og mobilbruk. Torill mener det er både sunt, og viktig å holde lesenivået oppe om sommeren.

– Når et barn leser en bok må den danne seg egne bilder inne i hode. Det er helt noe annet enn å se på en film, eller spille dataspill, avslutter biblioteksjefen.

Kommentarer til denne saken