– Bilforsikringen dekker ikke ødelagte vindusviskere

Vinter: –  Det er ingen billig affære å skifte en vindusviskermotor, det kan fort koste opp mot 10.000 kroner.

Vinter: – Det er ingen billig affære å skifte en vindusviskermotor, det kan fort koste opp mot 10.000 kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Norge: Sprengkulda skaper problemer for bileiere som kommer ut på morgenen og finner bilen innhyllet i snø og frost. En gjenganger er at vindusviskermotoren ryker idet bilen starter med viskere som har frosset fast i bilruta.

– Det er fort gjort å glemme å slå av viskerne når man parkerer for kvelden. I løpet av natten fryser viskerne fast i frontruta. Når man så starter bilen uten å løsne viskerne først, ryker gjerne vindusviskermotoren. Vi opplever at dette skjer ofte nå, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Kan koste 10.000 kroner

Som regel klarer ikke en vindusviskermotor å rive løs viskerne dersom de sitter bom fast i en islagt frontrute. Er du ikke årvåken og slår av vindusviskermotoren med en gang, vil den fort gå varm og bli ødelagt.

– Mange tror denne type skade dekkes av bilforsikringen, men det er ikke tilfelle. Det er ingen billig affære å skifte en vindusviskermotor, det kan fort koste opp mot 10.000 kroner. Det er sure penger å betale for noe man enkelt kunne ha unngått, sier han.

– Sett opp viskerne

– Et triks er å sette opp vindusviskerne når man parkerer for kvelden. Man unngår fastfrysing, det blir lettere å skrape frontruta på morgenen og viskerne varer gjerne lengre, sier Brandeggen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken