Diskusjonen om hva som skal skje med de kommunale boligene i Våningsvegen på Fagernes har gått for fullt siden i fjor, etter dødsfall og flere alvorlige hendelser knyttet til brukerne av de kommunale boligene.

- Tenk godt over bruken dere bestemmer dere for, og husk at boligene ligger midt i et byggefelt med mange barn, sier en av naboene til avisa Valdres. Vedkomne, som ønsker å være anonym, har opplevd å bli beskutt i egen hage.

Ble beskutt

- Vi var ute og jobbet i hagen, da vi hørte at det smalt i husveggen. En av beboerne skjøt på oss med konkurransepiler, og det var bare flaks at vi unngikk å bli truffet. Ved en annen anledning ble vi beskutt med luftgevær. Vi fant både pilene og kuler fra geværet på tomta vår, da politiet kom hjem til oss, etter at vi anmeldte skytingen, forteller naboen.

Episoden skjedde i fjor vår/sommer, midt i en turbulent periode i Våningsvegen, med to dødsfall og flere rusa beboere i de kommunale boligene.

- Vi måtte skynde oss inn og låse døra, for vi turte ikke ta en konfrontasjon, med tanke på hva enkelte av disse beboerne kunne ha fått i seg av stoffer. Det var skremmende og vi følte oss utrygge. Kort tid senere fant vi en meget beruset person utenfor vår garasje, som plaget oss over tid. Personen ønsket å dø og ville at vi skulle rygge over henne med bilen. Med barn i huset oppleves slike episoder svært ubehagelig.

- Stille og fredelig nå

De forulempa naboene i Våningsvegen har sendt et brev til ordfører Inger Torun Klosbøle, hvor de ber om å bli informert om hva som skal skje med de kommunale boligene.

- Den siste tiden, etter at boligene ble tømt før jul, har det vært veldig stille og fredelig her. Det skal også sies at det har vært lite problemer opp igjennom årene – de fleste beboerne har vært stillferdige og trivelige folk, men det toppet seg i fjor, med flere alvorlige episoder. Dette er en nabolag med barn, det er en skoleveg for mange, og vi ønsker og kunne føle oss trygge i vårt eget hjem. Derfor har vi sendt dette brevet til ordføreren, og valgt å fortelle historien om hvordan det kan være å bo tett på så mange, tunge rusmisbrukere.

Les: Kommunale boliger står tomme - ingen er kastet på gata, sier ordfører

Nytt dødsfall i kommunal bolig på Fagernes

Det var en 20 år gammel kvinne som ble funnet død