Gå til sidens hovedinnhold

Ble kåret til årets jenteklubb - pengene går til videre satsing på jentefotball

Fagernes IL ble kåret til Årets Jenteklubb i Indre Østland fotballkrets.

FAGERNES: Det var under det digitale kretstinget til Indre Østland fotballkrets lørdag at dette ble offentliggjort. Men, prisen ble i all hemmelighet delt ut for noen dager siden.

Legger vekt på kvinnelig representasjon

Idrettslaget har i flere år arbeidet for et likestilt tilbud til jenter og gutter. Blant annet med en rekrutteringsplan der man allerede i barnehagen har forsøkt å gi et tilbud til både jenter og gutter. Fokuset har vært å starte egne jenteknøttelag, ettersom det er en nøkkel til å få jentene til starte med fotball, skriver idrettslaget på sine nettsider. Her har Anne Ma Rotevatn Dahlen vært en pådriver i klubben.

Idrettslaget har to kvinnelige styremedlemmer og tre mannlige. Dessuten ble det utdannet en kvinnelig UEFA-B trener i Eva Kristin Skattebo i 2020.

Fagernes og Valdres FK har også fostret fram gode jentespillere som også har gjort seg bemerket både på sone, krets og landslag, slik som Mari Nyhagen og fra tidligere år, Kristin Holmen.

– Vi er veldig glade for at vi fikk prisen som Årets Jenteklubb og vil bruke de 20.000 kronene til en videre satsing på jentefotball, uttaler idrettslaget.

God sesong for jentefotballen

Sportslig var 2020 en veldig god sesong for jentefotballen i Fagernes. Dette ble kronet med KM-tittel for Fagernes J17, J15-laget vant 2. divisjon og J19-laget i samarbeid med Valdres FK, ble nr. 2 og var med i kampen om KM-sluttspill.

Fagernes har lag på J7, J11, J13, J15, J17 og J19 (samarbeid med Valdres FK). Andelen jenter er nok fortsatt ikke like stor som gutter, men cirka 40/60.

Kommentarer til denne saken