(NETTAVISEN): På kvinnedagen inviterte dronning Sonja 50 norske foregangskvinner til lunsj på Slottet. En av de inviterte var tidligere NRK-profil Karen-Marie Ellefsen, som opprinnelig kommer fra Begnadalen.

– Jeg ble veldig overrasket og veldig spent på hvem andre som var invitert, forteller Ellefsen til Nettavisen om invitasjonen.

På kongehusets nettsider står det at dronningen arrangerte lunsjen for å hedre noen av de mange kvinnene som har gått foran i det norske samfunnet og som preger vår felles historie.

Fortjenstmedalje, priser og heder

Ellefsen var å se på TV-skjermen i NRK i en årrekke, og var Norges første kvinnelige sportskommentator. Høsten 2020 måtte hun slutte i NRK på grunn av statskanalens regler om at man ikke kan jobbe i bedriften etter man fyller 70 år.

For sin lange og hederlige innsats i NRK har hun blant annet vunnet hedersprisen under Gullruten, fått Kongens fortjenstmedalje og fått hedersprisen av Norske sportsjournalisters forbund.

– Det var stor stas og en stor ære å bli invitert på den lunsjen sammen med så mange flotte kvinner, sier Ellefsen.

– Gjorde stort inntrykk

Ellefsen var en av flere profilerte gjester på lunsjen. Blant gjestene var tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, tidligere skihopper Anette Sagen, forfatter Amal Aden, tidligere friidrettsutøver Ezinne Okparaebo og artist Mari Boine.

– Det var folk fra alle samfunnsgrupper, etnisiteter og aldre på plass. Det var veldig hyggelig og fine taler, forteller Ellefsen.

NRK-legenden fikk i likhet med alle de inviterte gjestene hilse på dronningen. Dronningen kjente selvsagt igjen Ellefsen, etter hennes mange år på TV-skjermen.

– Hun spurte om jeg fortsatt satt klistret til skjermen og fulgte med. Hun var opptatt av det, og jeg fortalte at idrett har vært lidenskapen min hele livet.

– Hvordan var det å være på lunsjen på Slottet?

– Det gjorde stort inntrykk. Jeg ble litt mentalt utmattet etterpå siden det var så mye å ta innover seg, men samtidig følte jeg meg veldig ydmyk som fikk sitte der med alle de flotte kvinnene, forteller Ellefsen.

Onsdagens visitt på Slottet var imidlertid ikke Ellefsens første besøk på Slottet.

Hun ble også invitert dit etter at hun i 2020 fikk utdelt Kongens fortjenstmedalje.

– Det er veldig stort for lille meg fra Valdres å få komme til Slottet, til og med to ganger!

– Sysselsetter meg

Til tross for at Ellefsen gikk av med pensjon i NRK høsten 2020, har ikke 72-åringen helt sluttet å jobbe. I 2021 var hun blant annet å se i TV 3-programmet «Fangene på fortet».

– Jeg greier å sysselsette meg og gjør småting hele tiden. Men jeg legger aldri skjul på at jeg savner jobben min, sier hun.

Om hun kommer til å dukke opp på skjermen igjen vet hun ingenting om.

– Jeg sier ja der jeg føler jeg kan bidra med ting, sier hun og smiler.