Birgit Haugen gir nå ut boka "Mjølkevegen med avstikkere – 15 turer Golsfjellet og Valdres".

Tok en tur til Valdres

– For tre år siden hadde jeg syklet lite i områdene rundt Mjølkevegen. Så begynte jeg å sykle ut fra Golsfjellet og over til Valdres, tok stadig nye turer, opplevde så mye genuint og fint i tillegg til de veldige bra sykkelmulighetene som er. Som jeg skriver i boka, det må være et av landets fineste sammenhengende sykkelområder, sier Haugen, som konkluderte med at dette må det bli bok av.

120 sider med sykkel

– Jeg syntes denne sykkelopplevelsen fortjente ei bok, så jeg syklet, fotograferte og skrev den. Jeg brukte mye av sommeren til å sykle og spørre de jeg traff på sykkel hva de savnet av informasjon og fikk mange råd og innspill, som ble med inn i boka. Bla. kart med høgdeprofiler og turbeskrivelser, forteller Haugen.

Til lokalbefolkning og hyttefolk

– Jeg gir ut boka selv med hjelp fra Kolofon forlag. Dette er boka for lokalbefolkning, hyttefolk, turister og andre med interesse for tur, fjell og sykle. Selv om det ikke er helt årstida for sykling, er det nå framover mange planlegger hva de skal gjøre i sommer, derfor var det et mål å utgi boka før vinterferien, sier Haugen.

Klar i februar

Avisa Valdres har bladd gjennom boka og konkluderer at dette er ei bok som vil fenge. Boka kommer ut i februar. Den vil bli i salg hos bokhandlere og nettbokhandlere. Også overnattingssteder og forretninger på Golsfjellet og i Valdres vil ha boka for salg.

Klikk her, så får du en smak av boka.