Barn over hele landet leser seg gjennom sommeren

Sommerles: Sommerles ble startet opp av Vestfoldbibliotekene i 2012 og Vestfold fylkesbibliotek i 2012, og har siden vokst jamt og trutt til den i fjor ble en nasjonal lesekampanje hvor 106.000 barn fra 370 kommuner deltok. I år deltar over 380 kommuner fra samtlige fylker.

Sommerles: Sommerles ble startet opp av Vestfoldbibliotekene i 2012 og Vestfold fylkesbibliotek i 2012, og har siden vokst jamt og trutt til den i fjor ble en nasjonal lesekampanje hvor 106.000 barn fra 370 kommuner deltok. I år deltar over 380 kommuner fra samtlige fylker. Foto:

Lørdag 1. juni starter den nasjonale lesekampanjen Sommerles 2019 over hele landet. Mer enn 380 kommuner deltar i den nettbaserte kampanjen, som skal skape leseglede og motivere skolebarn til å holde leseferdighetene ved like gjennom sommerferien.

DEL

Norge/Valdres: – At hele 90 prosent av landets kommuner deltar i denne kampanjen er fantastisk, sier prosjektleder for Bokåret 2019 Liv Gulbrandsen. – Det viser at det finnes en bred enighet utover i landet av hvor viktig det er å motivere barn og unge til å lese. Og nå har vi også fått helt nye forskningsresultater som dokumenterer at lesekampanjer virker!

Sommerles

Sommerles ble startet opp av Vestfoldbibliotekene i 2012 og Vestfold fylkesbibliotek i 2012, og har siden vokst jamt og trutt til den i fjor ble en nasjonal lesekampanje hvor 106.000 barn fra 370 kommuner deltok. I år deltar over 380 kommuner fra samtlige fylker.

Alle elever i 1. til 7. klasse kan delta i kampanjen, som varer fram til 31. august. Barna kan registrere alt de leser og samle poeng på nettsida sommerles.no, hvor de også kan samle trofeer, hente små premier og lesetips, lese årets sommerlesfortelling, løse oppgaver og følge med på hva vennene deres leser.

Forskningsprosjekt

Vestfold fylkeskommune fikk i fjor midler til fra Forskningsrådet og Nasjonalbiblioteket for å gjennomføre et forskningsprosjekt om Sommerles.no. De endelige resultatene av undersøkelsen forventes ferdig i løpet av sommeren, men allerede nå kan man se at det å delta i Sommerles.no motvirker barns tap av lesekompetanse gjennom sommeren. Mer informasjon om undersøkelsen finnes på nettsidene til Vestfold fylkeskommune.

Artikkeltags