Varm fiskedag ved Buaråne

Kos: Folk koste seg på fiskedagen i finværet.jpg

Kos: Folk koste seg på fiskedagen i finværet.jpg Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sist søndag arrangerte Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og Vestre Slidre fjellstyre sin årlige familiefiskedag ved Buaråne i Vestre Slidre statsallmenning. Dette var det 31. arrangementet i rekken.

DEL

Buaråne: Til tross for at det var en varm og flott sommerdag med fristende badevann i nærheten, var det mange som fant vegen til leirplassen like sør for Jaslangen i Vestre Slidre statsallmenning. Trolig var over 100 personer innom arrangementet i løpet av dagen,- mest hyttefolk og andre turister, men også noen bygdefolk.

Godt oppmøte

Hele 61 store og små deltok i fiskekonkurransen, noe som var like mange som i 2017, da arrangementet feiret 30-årsjubileum. Det var mange optimistiske fiskere som raskt fant sine fiskeplasser ved Buaråne, Mosvatnet og Storfjorden. De fleste hadde nok mest tru på Buaråne, der Vestre Slidre fjellstyre hadde bidratt med utsetting av 50 ørreter i forkant av fiskedagen. Mange kom tilbake med tomme fiskevesker, men 4 fiskere kunne stolt framvise fisk til veiing.

Juniorer med fangst

I den yngste klassen under 16 år var det 2 gutter og ei jente som stolt kunne vise fram sin fangst. Best av alle var Emil Amundrud fra Biri med 2 ørreter på til sammen 115 g. Alma Bragerhaug Rye, Leira, tok 2. plassen med en abbor på 55 g. På 3. plass kom Eirik Stokkenes fra Lier med en liten ørret på 16 gram.

Kun en fisker leverte

I klassen for voksne var det kun en fisker som leverte fisk til veiing. Med en ørret på 235 g sikret Ola Ellef Bang førsteplassen. Han hadde også fått 3 andre ørreter. Disse telte ikke med i konkurransen da de var litt under 100 gram. Alle som fikk fisk, fikk flotte premier. I tillegg fikk 8 barn fiskestenger, sluker og andre premier etter loddtrekning.

Fiskemiddag

På leirområdet serverte jeger- og fiskarlaget varierte fiskeretter, kaffe og saft både til fiskere og publikum,- alt sammen helt gratis. På grunn av skogbrannfaren var det ikke bål på leirplassen i år. Maten måtte derfor tilberedes på alternative måter. I tillegg til ”bestselgeren”, stekte abborfileter, kunne folk fråtse i stekt og varmrøkt ørret, varmrøkt sik, fiskesuppe av abbor, gravet sik og gravet ørret. Det var ikke få kilo med fisk som gikk med i løpet av dagen. I det fine været var det mange som koste seg på leirplassen til siste slutt.

Artikkeltags