Fiskedag ved Buaråne i 30 år

Fiskedag ved Buaråne: Søndag 9. juli skjer det igjen. I 30 år har de hatt denne fiskedagen.

Fiskedag ved Buaråne: Søndag 9. juli skjer det igjen. I 30 år har de hatt denne fiskedagen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag 9. juli arrangerer Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og Fjelloppsynet i Vestre Slidre sin årlige familiefiskedag ved Buaråne i Vestre Slidre statsallmenning. Dette er det 30. arrangementet i rekka. Arrangementet har base på en trivelig grasslette ved elva Buaråne, like sør Jaslangen.

DEL

Arrangementet har base på en trivelig grasslette ved elva Buaråne,- like sør for stølslaget Jaslangen. På leirområdet setter jeger- og fiskarlaget opp lavvo og informasjonstavler. Det skriver Svein Erik Ski i e-post til avisa Valdres.

Servering

Til glede for både fiskere og publikum som ikke fisker, blir det her serverte varierte fiskeretter, kaffe og saft,- alt sammen helt gratis. I tillegg til ”bestselgeren”, stekte abborfileter, kan folk fråtse i fiskesuppe, gravet sik og stekt, røkt og gravet ørret. Det er ikke få kilo med fisk som går med i løpet av dagen.

Setter ut fisk

Hovedaktiviteten under familiefiskedagen er fiskekonkurransen. Vanligvis deltar 80-100 fiskere i alle aldersgrupper på denne konkurransen. Hvert år er det mange optimistiske fiskere som finner sine fiskeplasser ved Buaråne, Mosvatnet og Storfjorden. De fleste har vanligvis mest tru på Buaråne, der Vestre Slidre fjellstyre hvert år bidrar med utsetting av 50 ørreter på mellom 300 g og 500g like før fiskedagen. Alle som får fisk, blir premiert. 

I år som i fjor stiller Valdres sopp og nyttevekstforening med egen stand på fiskedage, forteller arrangøren.

Artikkeltags