Gå til sidens hovedinnhold

Best av 150 studenter

Artikkelen er over 7 år gammel

Kari Ødegård Hommedal (27) gikk ut som den beste studenten av 150 ved Anglo European College of Chiropractic. Nå driver hun egen praksis på Fagernes.

Fagernes: I går jobbet hun fra ni til fem og hadde 17 klienter innom praksisen ved Valdres treningssenter. Det er tirsdag morgen og Kari Ødegård Hommedal har ny klient om tjue minutter.

Lærer for indianerbarn

– Jeg var i gang med oversetterstudiet, men så kom mamma heim etter å ha vært hos kiropraktor Robert Pettersen. Han fortalt om utdanninga sin og hun fortale det videre til meg. Jeg ble kjempeinteressert, søkte og kom inn ved Bournemouth, England.

Kari Ødegård Hommedal hadde da gått to år ved United World College i New Mexico, og hun hadde jobbet frivillig som engelsklærer blant indianerbarn i Ecuador.

Best av alle

– Jeg stortrivdes på skolen, og satte meg som mål å gjøre det bra. Men at jeg skulle gå ut som den beste studenten av 150 hadde jeg aldri drømt om. Jeg fikk en pris og et par tusen kroner, og så måtte jeg holde tale med borgermester, professorer og alle foreldre til stede. Det var utrolig stort og veldig gøy. Nå i ettertid ser jeg også at det er en flott ting å ha med meg i markedsføring når jeg skal starte opp for meg sjøl.

Etter fem år i utlandet kjente Kari at hun lengtet heim. Og da anledningen til å starte i praksis på Fagernes dukket opp, takket hun ja.

Vil overta

Siden august har Kari Ødegård Hommedal jobbet hos Vinenne Locke, som har drevet Fagernes kiropraktorklinikk i tre år. Planen er at Kari, dersom hun ønsket det, skal ta over virksomheten. Locke driver egentlig praksis på Gol. De to jobber nå ut ny logo og virksomheten skal skifte navn til Valdres kiropraktikk.

– Jeg stortrives i jobben, og jeg får stadig flere klienter. Vi har vel rundt seksti som er innom oss i uka, og vi kan ta opp mot 100. Slik det ser ut så vil jeg bygge meg opp her i Valdres. Navnebytte gjør at jeg og kan drive som kiropraktor en dag i Vang. Det er deilig å vite at jeg har valgt rett yrke, og jeg gleder meg til å stå på framover.

Det er deilig å vite at jeg har valgt rett yrke.

Kari Ødegård Hommedal

Gjenoppretter og vedlikeholder normalfunksjon i nerve, og muskel, og skjelettsystemet.Behandlingen omfatter kiropraktisk justering, tøyninger, muskel og bløtdelsteknikker, råd og veiledning om fysisk aktivitet, kosthold dog livsstil.