Gå til sidens hovedinnhold

Nils og Håvard styrer fortsatt «campingskuta»

Artikkelen er over 3 år gammel

Beitostølen Hytter og Camping har besøk av mange gjennomreisende turister i sommer.

Beitostølen: Nils Dale og sønnen Håvard Dale (42) har drevet Beitostølen Hytter og Camping i 22 år. Det er mange som tilbringer en natt på campingen, før de turer videre.

Mye som må fikses

Det er ikke mye dødtid en har som campingdriver. Med mange gjester inn og ut, er det mye som skal ordnes hver dag.

– I sesong er det alltid et eller annet. Enten så er det en komfyr som ryker, eller så er det noe med TV-en, ja lista er lang, sier Håvard Dale.

Håvard beskriver folkene som er innom campingen som hyggelige, men at det alltid blir noe når det er mange folk med ulike meninger på campingen.

– En klarer ikke gjøre alle til lags. Men, målet er at gjestene skal smile når de går ut herfra, sier Håvard.

Økt antall telt

Sesongen startet tidligere for campingen, da våren kom tidlig og «campingværet» har vart lenge.

– Sesongen startet tidligere i år på grunn av været. Det har også vært flere bobilturister her, samt folk som har overnattet i telt, forklarer Håvard.

Etter at Statistisk sentralbyrå, og caravanbransjeforbundet publiserte statistikk over at bobilsalget har doblet seg i Norge i løpet av ti år, så har det vært mye snakk om hva dette har seg.

– Det er nok ikke alle som vil ha hytte. Det er også mange båtfolk som vil endre feriestilen sin fra sjøs til lands, sier Håvard.

Døgnovernatting

I resepsjonen står Sissel Sørensen klar til å ta imot gjester, bookinger og spørsmål.

– Vi har flest gjester fra Tyskland, Belgia og Nederland. Men, de fleste har dessverre en tidsplan som de må følge, så det blir som oftest døgnovernattinger, sier resepsjonisten.

Campingdriveren syns det er synd at folk drar så fort videre.

– Jeg føler de ikke får sett hva Beitostølen har å by på. Hadde det visst det, så tror jeg de hadde blitt i noen dager til, sier Håvard.

Sier nei en gang i året

Beitostølen Hytter og Camping har 22 hytteenheter, og mange campingplasser. Håvard sier at det er sjeldent at de må si nei til gjester, men at det skjer en gang i året.

– Eneste gangen vi ikke har ledig kapasitet, og vi må si nei til gjester er under Trollrock helga, forklarer han.

Han sier videre at det er flere lojale gjester som kommer igjen år etter år.

– Vi har noen faste som kommer igjen hvert år. De er noen av de viktigste kundene vi har, sier han.

Hytteprosjekt og tømmestasjon

Nils og Håvard har to prosjekter på gang på campingen nå.

– Vi holder på å lage en tømmestasjon for busser, campingbiler, og bobiler nå. Det har vært stor etterspørsel etter det, og vi regner med at det straks blir ferdig, sier Håvard.

Ellers har de et stort hytteprosjekt på gang. De skal bygge ut 38 hytter for salg, men når de står ferdigstilt er uvisst.

– Vi har bygd fem ferdig, og tre til kommer i august. Det kan ta alt fra 5–30 år før vi blir ferdig. Vi fokuserer på et par av hyttene om gangen, avslutter campingdriveren.

Kommentarer til denne saken