Politiet i Valdres fant bilen og campingvogna langs fylkesveg 51 på rasteplassen ved Ormhamar bru klokka 17.15 mandag ettermiddag.

Funnet omkommet

–  Paret ble funnet omkommet i campingvogna og pårørende ble varslet. Dødsfallene etterforskes som en ulykke, men for å finne årsakssammenheng er det gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet og begge de avdøde er sendt til obduksjon. Årsaken til ulykken er ennå uklar, men politiet søker å finne denne gjennom etterforskningen. Politiet avventer den foreløpige obduksjonsrapporten, opplyser Kristoffer Magnus Tessem ved politiet i Valdres til avisa Valdres.

Paret kjørte en privatbil som trakk hengeren, og hadde parkert vogn og bil inne på en stikkveg som går inn etter brua ved Vasetdansen.

 

Flere teorier

På spørsmål om det er gasslekkasje som har forårsaket tragedien, svarer Tessem at politiet har flere teorier om hva som kan ha skjedd, men at han ikke ønsker å spekulere så lenge de ikke vet noe konkret. Det har ikke vært aktuelt å be om bistand fra Kripos.

–  Var det en eldre campingvogn?

–  Den var ikke spesielt gammel, sier lensmann Tessem, som legger til at bilen og campingvogna ble fraktet ned fra fjellet sent mandag kveld.

–  Vi hadde bistand fra  lokale krimteknikere fra Gjøvik i går kveld. De arbeidet med etterforskning på stedet frem til 23-tiden.  Det er ikke mistanke om noe kriminelt. Men det er tatt beslag i campingvogn og bil for å kunne utføre flere undersøkelser. Det viktigste for den videre etterforskningen nå er å få svar på obduksjonen, men det er også aktuelt å gjennomføre flere tekniske undersøkelser av campingvognen, avslutter Tessem.

Politiet vet ikke når ekteparet omkom, annet enn at det må ha skjedd mellom torsdag og mandag.