Gå til sidens hovedinnhold

Celius er årets festivalkunstner på sommersymfonien

Artikkelen er over 1 år gammel

I 2020 har Valdrisen Katrine Celius fått det ærefulle oppdraget som Valdres sommersymfonis festivalkunstner. Hennes bilder vises i den gamle stasjonsbygningen i Jernbanevegen som også fungerer som festivalkontor.

FAGERNES: Katrine Celius jobber med forskjellige kunstformer som tegning, fotografi og maleri, og fokuserer på mennesker, relasjoner og tilknytningen til kulturhistorien. I festivalutstillingen skal hun vise malerier som hun lager spesielt for anledningen. Inspirasjonen til disse bildene henter hun fra årets festivaltema: årstider.

– Ved siden av årstiders vekslinger og overganger mellom stemninger og lys, endres våre relasjoner, følelser og tilstander, sier Katrine Celius. Mer skal hun ikke avsløre, men fram til sommeren kommer Valdres sommersymfoni til å vise noen sniktitt rett fra hennes atelier i sosiale medier.

Festivalkunstneren og hennes utstilling er en viktig del av kammermusikkfestivalens program og et samarbeidsprosjekt med Valdres Kunstforening. Bildene Katrine Celius lager til årets utgave av Valdres sommersymfoni stilles ut i den gamle stasjonsbygningen der også festivalkontoret holder til.

Festivalutstillingen åpnes fredag 19. juni og vises under hele festivalperioden fra 19. til 29. juni 2020.

Kommentarer til denne saken