Anita imponerte kunnskapsministeren

Usikker ungdom: Med seksti skoleungdommer og en statsråd, kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (t.v.), som publikum, overbeviste Anita Vika Langødegård (i midten) i rollen som usikker ungdom i danseforestillingen «#Me&U» på Rom for dans i Oslo onsdag.

Usikker ungdom: Med seksti skoleungdommer og en statsråd, kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (t.v.), som publikum, overbeviste Anita Vika Langødegård (i midten) i rollen som usikker ungdom i danseforestillingen «#Me&U» på Rom for dans i Oslo onsdag.

Kunnskapsministeren tok plass blant skoleungdommen og fulgte med på Anita Vika Langødegård fra Volbu og dansekollegene med stor interesse da de framførte «#Me&U» på Rom for dans i Oslo onsdag.

DEL

– Dette kan starte noen diskusjoner. Gjennom dans og teater kan man vise fram følelser og situasjoner som ikke er så lette å snakke om, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner til Anita Vika Langødegård da han møtte danseren fra Volbu, etter å ha sett forestillingen «#Me & U» på Rom for dans i hovedstaten onsdag sammen med omkring seksti niendeklassinger fra to ulike Oslo-skoler.

– Jeg hadde et veldig sterkt møte i går. Da var det ei som satt i mitt solorom som kom til meg etterpå og sa at hun følte at jeg visste hvordan hun hadde det på innsiden. At hun var så tøff og innrømte at hun kjente seg igjen i dette med spiseforstyrrelser, som er et tabu på mange måter, var veldig modig gjort, kunne Anita fortelle kunnskapsministeren.

Dans med spisepinner

Statsråden og Høyres 1. nestleder hadde satt av en time for å få med seg danseforestillingen som retter søkelyset mot problemstillinger, utfordringer og inntrykk ungdom møter i dagens samfunn.

Med et bærenett fullt av spisepinner som effektfullt virkemiddel og sitt gjennomtrengende uttrykk satte danseren fra Volbu fokus på spiseforstyrrelser og kroppspress i sitt solonummer i forestillingen.

Kunnskapsministeren lot seg tydelig imponere av det han så.

– Dette var både sterkt og flott. Danserne er fantastisk flinke, men det var også spennende å følge med på elevene, som både ble litt blyge og nysgjerrige på samme tid. Danserne klarer å få fram følelser på en veldig fin måte. Jeg tror det kommer til å bli mange diskusjoner både om kropp og følelser og hvordan vi er mot hverandre i etterkant av dette. Selv kommer jeg til å tenke mye på denne forestillingen, sa kunnskapsministeren til avisa. Han svarte også bekreftende på at det er viktig å sette av midler til denne typen opplevelser for skoleelever:

– Det er viktig å skape rom for at ungdom også kan oppleve kultur i skolen, og dette er jo et eksempel på hvordan man kan få det til, avsluttet Sanner.


Artikkeltags